3 Mayıs 2013 Cuma

"1" GOLLE YIKILAN HAYALLER


Fenerbahçe taraftarı son yıllarda ne günah işledik de bunlar başımıza geliyor sorusunu çok kez dile getirmeye başladı. Buna sebep olarak 7 yılda "1" golle kaçan başarıları gösterebiliriz.

Gol futbolun olmazsa olmazıdır. Güzel oyun oynarsın ama onu tabelaya yansıtamaz isen, güzel oyun sahada kalır. Fenerbahçe'nin o kritik anlarda atamadığı golleri sıralarsak;
  • 2005/06 sezonu son Denizlispor maçı.
  • 2000/08 sezonu CL çeyrek final Chelsea rövanş maçı.
  • 2009/10 sezonu son Trabzonspor maçı.
  • 2011/12 sezonu Süper Final Galatasaray maçı.
  • 2012/13 sezonu EL yarı final Benfica rövanş maçı.  


2006 Denizlispor maçı
Şampiyonluk mücadelesi Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçiyordu. Son maça iki takımda pua puana girdiler. Averajla Fenerbahçe üst sıradaydı, Denizli maçını kazansa şampiyonluğunu ilan edecekti. Galatasaray ise Kayserispor maçını kazanıp Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyecekti. Nitekim öyle oldu Fenerbahçe puan kaybetti Galatasaray sezonu şampiyon tamamladı. 

İpler Fenerbahçe'nin elindeydi ama ilginç olaylar dönüyordu. Maç sahaya atılan maddelerle sık sık durdu. Mustafa Keçeli'nin golüyle öne geçen Denizli'ye karşılığı Tuncay verdi. 16 dakika uzatmalarda da aradığı o "1" golü bulamayan Fenerbahçe şampiyonluktan oldu. O 1 gole Appiah çok yaklaşmıştı ama direğe takıldı. O kafayı 5 cm. aşağıya vursa her şey başka olacaktı.

2008 CL Chelsea maçı
Zico önderliğinde Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde en önemlisi başarısına doğru koşuyordu. Çeyrek finalde rakip Chealsea'ydi. ilk maçı Saraçoğlu'nda Kazımın ve Deivid'in muhteşem golüyle 2-1 kazanan Fenerbahçe rövanşta 2-0 yenilerek kupaya çeyrek finalde veda ediyordu. 

Rövanşta uzun süre 1-0 devam eden maçta aradığı golü bulamayınca, üstüne birde son dakikalarda Ballack'ın golüne de engel olamayınca Fenerbahçe Stamford Bridge'den buruk ama başı dik ayrıldı. Tarihin en büyük başarısını sürdürmeye "1" gol uzaklıkta olan Fenerbahçe o golü atamayınca kaderine razı oldu.

2010 Trabzonspor maçı 
Fenerbahçe bu sene de Bursaspor ile şampiyonluk yarışı içerisindeydi. Son haftaya Bursaspor'un 1 puan önünde avantajı elinde bulundurarak giren Fenerbahçe son hafta Trabzon ile karşılaşacaktı. Diğer tarafta ise Bursa Beşiktaş'ı evinde ağırlıyordu. 

Fenerbahçe Güiza'yla öne geçti cevap Burak Yılmaz'dan geldi. Fenerbahçe Trabzon kalesini ablukaya almış olsa bile aradığı gol gelmedi. Trabzonspor kalecisi Onur'un ve defanstaki Giray-Egemen ikilisinin güzel oyunu Fenerbahçe'nin aradığı o"1" golü atmasına engel oldu. Bursaspor da Beşiktaş'ı 2-1 yenince Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı.

Maç yanlış anons ve sonrasında çıkan olaylar ile anılır. Bu maç Fenerbahçe'nin son maçta kaçan 2. şampiyonluğu olarak tarihteki yerini aldı. Ayrıca bu sezon 4 büyükler haricinde bir Anadolu takımı şampiyon oldu.

2012 Galatasaray maçı (Süper Final)
Bu sezon özel bir sezon olarak oynandı. Lig bitiminden sonra ilk dörde giren takımlar Şampiyonluk grubuna kaldı ve Play-off mücadeleleri yapıldı. Normal sezonu Galatasaray, Fenerbahçe'nin 9 puan önünde tamamladı.

Süper Final statü gereği puanlar yarıya indirildi. Süper Final Galatasary'ın evinde puanlar kaybetmesi ve Fenerbahçe'nin maçları kazanmasıyla daha heyecanlı bir hal aldı ve son haftaya fark 1'e indi. Son maç Fenerbahçe-Galatasaray. Maç Saraçoğlu'nda oynanacak Fenerbahçe kazanırsa şampiyon olacaktı. Öte yandan Galatasaray'a beraberlik yetiyordu. Fenerbahçe'nin evindeki son 10 yıldaki bariz üstünlüğüne rağmen maçtan gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe yine aradığı o "1" golü bulamadı ve 3. kez son maçta şampiyonluğu kaybetti. Galatasaray ezeli rakibinin evinde şampiyonluğunu ilan etti.

2013 EL Benfica maçı
Fenerbahçe zor bir sezon geçirmesine karşın Avrupa Ligi'nde son 4'e kalmayı başarmıştı. Fenerbahçe buraya gelene kadar gruplarda Marsilya, B.M'gladbach ve AEL'i geçti. daha sonra 1. turda BATE 2. turda V. Plzen çeyrek finalde de Lazio'yu eleyerek Benfica'nın rakibi oldu.

İlk maç evinde Benfica sahadan silen Fenerbahçe direklere takılınca -Baroni bir penaltıdan yararlanamadı- egemenin golüyle 1-0 kazandı. Rövanş öncesi küçükte olsa bir avantajı elde etmişti. Ama cezalılar ve sakatlar Fenerbahçe'nin rövanşta canını yaktı. Rövanş maçını 3-1 kaybeden Fenerbahçe üst düzey bir kupaya bu kadar yaklaşmışken "1" golle kaçırdı. Son dakikalara 1 gol sığdırabilmiş olsaydı şuan Chelsea'nin rakibiydi.

Uzun soluklu lig maçlarında önemsiz gibi duran "1" gol bazen bir takımın kaderini çizebiliyor. Fenerbahçe bunun en güzel örneği. Son 7 senede tam 5 önemli maçta gol bulamayınca elindeki başarılardan mahrum kaldı.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder