26 Ocak 2015 Pazartesi

Nabil Fekir

Nabil Fekir, yine Lyon altyapısı görmüş bir futbolcu. 1993 doğumlu genç yıldız altyapısından yetiştiği kulüpte bu sezon parlıyor. Attığı gollerle, yaptığı asistlerle ve sergilediği başarılı futboluyla takımına bu sezon büyük katkıda bulunuyor.


Fekir kimdir?

18 Temmuz 1993 tarihinde Lyon'da dünyaya gelen Nabil Fekir Cezayirli bir ailenin son çocuğudur. Babası da Cezayir 1. liginde futbolculuk yapan Fekir henüz 12 yaşındayken Lyon altyapısına dahil edilir. Ancak 2 sene sonra yasadığı sakatlıklar nedeniyle Lyon altyapısından ayrılmak zorunda kalır ve Saint-Priest kulübünün yolunu tutar. Saint-Priest altyapısında 3 başarılı sene geçirdikten sonra tekrar Lyon altyapısına döner. 2011-2012 sezonunu Lyon'un rezerv takımında geçirir ve çıktığı 19 maçta 5 gole imza atar. Fekir ertesi sezonu da yine aynı şekilde Lyon'un rezerv takımında geçirir ve 18 maça çıkar. Nabil Fekir Lyon ile ilk profesyonel maçına ise 28 Ağustos 2013'te Şampiyonlar Ligi play-off turunda Real Sociedad'a karşı çıkar. 2013/2014 sezonunda teknik direktörü Remy Garde tarafından 11 maçta oynatılır ve 1 gol, 3 asistlik performansla sezonu tamamlar. Nabil Fekir'in henüz milli takım kariyeri ise yok. Zira genç yıldız henüz milli takımını seçmedi. Cezayir ile Fransa milli takımları arasında tercih hakki bulunan Fekir kararını Mart 2015'de vereceğini açıkladı.


Bu sezonki performansı:
Nabil Fekir bu sezon oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 21 yaşındaki genç yıldız bu sezon çıktiği 18 Ligue 1 maçında 8 gol ve 6 asiste imza attı. Fekir ayrıca Fransa kupasında çıktığı 2 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Ofansif orta saha, sağ ve sol açık mevkilerinde görev alan Cezayir asıllı Fransız futbolcu sol ayağını çok iyi kullanan bir oyuncudur. Öyle ki takımının tüm duran toplarını kullanıyor ve takımı için çok önemli gol pozisyonları yaratabiliyor. Gourcuff ve Grenier'nin eksikliğinde orta sahada takımın oyun kurma görevini üstlenen Fekir akıllı oyunu ve müthiş temposuyla göz dolduruyor. Lacazette'yle iyi uyumuyla da dikkat çeken yıldız oyuncu, bu sezon Lacazette'e 4 asist yaptı. Fekir bu başarılı grafiğiyle dev kulüpleri pesine taktı. 21 yaşındaki futbolcuyu Avrupa’nın önde gelen kulüpleri yakından takip ediyor. Hatta Arsenal, Fekir'i izlemesi için scout bile gönderdi.

Artıları ve eksiklikleri
Nabil Fekir ayaklarına oldukça hakim ve sol ayağını çok iyi kullanan bir oyuncudur. Harika bir tekniğe sahip, top kontrolü gerçekten üst düzey. Ayrıca ayakları çok çabuk ve müthiş bir hızlanma kapasitesine sahip. Futbol zekâsı yeterince yüksek ve gayet iyi bir oyun vizyonuna sahip Nabil Fekir. Genç yıldız ayrıca sol ayağını o kadar iyi kullanıyor ki oldukça etkili şutlar çekebiliyor ve takımının duran toplarını kullanan isim durumunda.
Fekir her ne kadar müthiş özelliklere sahip olsa da birkaç eksikliği gözlerden kaçmıyor. Nabil Fekir'in orta sahadaki mücadelelerde ara sıra zayıf, sertliği yetersiz kalıyor. Tabi bu ofansif bir oyuncu için çok önemli değil ancak orta sahada görev alınca ikili mücadelelere girmemesi takımı adına sorun yaratabiliyor. Fekir ayrıca oyunun bazı bölümlerinde pasif kalıyor, bir ofansif orta saha oyuncusu için 'liderlik' özelliği biraz zayıf. Öte yandan Nabil Fekir pas oyununu da biraz geliştirmeli, pas seçimlerinde hata yapabiliyor.

Nabil Fekir (ScoutNation):


Son olarak hangi oyuncuya benziyor veya andırıyor derseniz cevabım, top tekniği, hâkimiyeti, çabukluğu, fiziği, mevkii ve boy benzerliklerinden dolayı Santi Cazorla olur, birçok benzer özellikleri var. Kim bilir belki de yolları bir gün Arsenal'de kesişir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder