20 Ocak 2015 Salı

Ahmed Hassan 'Koka'


Ahmed Hassan 'Koka', Rio Ave'nin piyasaya sunduğu özel yetenek. Bu sezon oynadığı maçlarda ve attığı gollerle Liga Sagres'e damga vuran, taraftarlar tarafından 'Mısırlı Aguero' ve 'Koka' lakabı takılan 21 yaşındaki oyuncu son yıllarda Portekiz’de izlediğim en saf yeteneklerden birisi...

2011-2012 sezonunda Mısır’ın Al Ahly takımından transfer edildi. Rio Ave'li scoutları tarafından 1 yıllık takip sonucu beğenilip onay verilmiştir. Teknik direktör Nuno Espirito isteği üzerine ilk yılı rezerv takımda oynamıştır. İkinci sezonunda sezonu vasatı aşamasa da teknik ekip olarak potansiyeline güvenilip oynatılmasına kararlaştırılmıştır.

5 Mayıs 1993 doğumlu (21 yaşında), 1.75 boyunda sağ ayağını kullanmaktadır. Ayrıca genç yaşına rağmen Mısır milli takımında oynamaktadır. Newcastle’a karşı hat-trick yaptı ( İzlediğim en etkileyici maçlarından birisiydi benimde).


Artıları: Muhteşem bir atletizme sahip, gol noktalarına çabuk sızma gibi bir özelliği var ( Aguero benzetmesi bu yüzden). Top tekniği oldukça iyi hatta gelişirse üst düzey olur. Savunma arkasına sürekli koşu tehdidi oluşturuyor. Dinamik ve çok hareketli, rakip savunmayı fiziğiyle bozmaktan ziyade bitmek bilmeyen enerjisi ile yeniyor. Çevre kontrolü oldukça iyi, hızı ve çevikliği sayesinde rakip stoperle arasını çabucak açıp servis yapabilme meziyeti var. Ortalama bir boya rağmen hiç de fena sayılmayacak bir oyuna sahip. Sıçrama yeteneği sayesinde savunmaları alt edebiliyor(Sporting Lizbonlu William Carvalho'dan kafa topu almıştır). Çabukluğu ve hızı sayesinde kontra atak futboluna yatkın bir stili var. Uzaktan şutları etkilidir, maç içinde birçok deneme yapar. Sert şut yerine plase denemeleri daha sık yapıyor. Dripling meziyeti pek fazla yok.

Gözlemim: Gelişime açık bir oyuncu her geçen gün daha iyi olabilecek sinyali veriyor bana. Geliştirmesi gereken çok ciddi eksikleri var. Santrfor pozisyonuna tamamen evirilmeli, o mevkiye çok uygun (santrafor olmak için her şeye sahip olabilir). Santrafor temeli yok ama bunu giderebilecek hırs ve yetenek bence fazlasıyla var. Büyük oyuncu olmak istiyorsa oyununa çeşitlilik katmalı ( hücum varyasyonları kısıtlı su an için). Verkaça ve duvar pasına fazla meyilli değil. Pas organizyonuna yatkın olmalı, sıçrama yapıp büyük takımlarda oynama adına yapması gerekenler bunlar. Sert bir oyuncu değil saha içinde centilmen ve rakipleriyle fazla dalaşmayan yapısı dikkatimi çekti bu kendisi için büyük artı.


1 yorum:

  1. yazdıklarınız tamam ancak oyuncunun boyu 1.75 değil oyuncunun boyu 1.91 'dir.. Bu hususu düzeltmenizi rica ederim..Ayrıca iki ayağınıda çok çok iyi kullanan post up yapan günümüz futbolunda aranan tüm özelliklere neredeyse sahip olan tipik bir santrafor tipidir..

    YanıtlaSil