20 Ocak 2015 Salı

Lyon Lacazette'yle Uçuyor

Geçtiğimiz son birkaç sezonda genç oyuncularına güvenip sezona baslayan Olympique Lyon bu sezon da yine altyapısına güvenerek lige adim attı. Lacazette, Umtiti, Fekir, Lyon altyapısından çıkıp da takımının bu yarım sezonluk başarısında büyük katkıda bulunan oyunculardan birkaçı. Lyon bu sezon da altyapısıyla gülüyor. Özellikle bir oyuncu sayesinde; Alexandre Lacazette.


Geçen hafta Toulouse'u evinde genç yıldızları Lacazette'in 2 ve Fekir'in 1 golüyle 3-0 yenerek liderliğe yükselen Lyon bu hafta da Lens'i deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı ve liderliğini sürdürdü. Lyon su an 1 maç fazlasıyla ikinci Marsilya'nın 4 puan önünde bulunuyor ve çok da önemli bir galibiyet serisi yakaladı. Fournier'nin öğrencileri 6 maçtır kazanıyor. Bu başarının en büyük sebepleri oyuncuların verdiği müthiş mücadele, üst düzey takım oyunu olsa da, Lacazette'in bireysel olarak takıma katkısını unutmamak gerek.

Olympique Lyon'u en son Ocak 2013'te liderlik koltuğunda görmüştük. 2 sene aradan sonra liderliğe yükselen Lyonlu futbolcular sergiledikleri güzel futbol ile göz dolduruyorlar. Takımın oldukça genç oyunculardan oluşmasına rağmen sergilenen mücadele, kolektif oyun, gösterilen azim, takım ruhu, Lyon'u liderliğe taşıyan en büyük nedenlerden. Tabi bunun yanında Lacazette faktörü de var. 24 yaşında ki golcü futbolcu bu sezon ligde çıktığı 21 maçta 20 gole imza atıp 7 de asist yaptı ve takımının 45 puan toplamasında büyük katkı sağladı.

Üst düzey hızlanma kapasitesi, tekniği, müthiş bitiriciliği ve fırsatçılığı onu öne çıkan özelliklerden birkaçı. Özellikle de kale önünde ki bitiriciliği muhteşem, öyle ki Fransız futbolcu ligde çektiği son 13 şutun 8'ini gole çevirdi. 

Bu muazzam istatistiğin yani sıra istikrarıyla da göz kamaştırtıyor Lacazette, bu sezon ligde takımının tüm maçlarında da görev aldı ve bu maçların 16'sinda fileleri havalandırmayı basardı.
Lacazette ayrıca attığı 20 golün yani sıra 7 de asist yapmayı basardı. Yıldız oyuncunun takımına 21 maçta tam 27 gollük gibi önemli katkısı var. Lyon'un attığı 43 golün %65'inde imzası bulunuyor Lacazette'in. Öte yandan Lyon attığı 43 golle son 10 yılda 21 haftada en çok gol atma rekorunu kirdi.

Lyon'un bu başarısında Lacazette'in yani sıra, Nabil Fekir'in de katkısını es geçmemek lazım. 21 yaşında ki genç futbolcu hücum hattında Lacazette'e önemli destekte bulunuyor, Fekir takımına oynadığı 16 maçta 8 gol 6 asistlik gibi önemli bir katkısı var.

Bu başarılı çıkışlarıyla devre arası transferinin en çok konuşulan isimleri arasına giren bu 2 oyuncu için Fournier sezon sonuna kadar takımda tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi, özellikle Lacazette için. Zira Lacazette bu başarılı performansıyla dev kulüpleri şimdiden pesine takti, kulüp başkanı Aulas resmi tekliflerinin ulaştığını da belirtti. Gazetelerde her gün farklı bir takımla ismi anılan Lacazette'in gelecekte ki durumu merakla bekleniyor. Ama bu gollerine devam edeceğinden hiç şüphemiz yok.

Alexandre Lacazette (ScoutNation):


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder