29 Aralık 2013 Pazar

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 Sezonunun İlk Yarısındaki Altın 11'i

2014'e girmeden hemen 2 gün önce ilk devresi sonlanan Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız devrede birçok oyuncu performanslarıyla parmak ısırttı. Kimisi beklenti dahilindeydi kimisi ise hiç hesapta yoktu.Şimdi bu oyuncuları kısa kısa değerlendirelim.




Onur Kıvrak : Sezon başında Tolga Zengin'in Beşiktaş'a gitmesiyle üzerindeki yük daha da artan kaptan,yaşının verdiği olgunluk ve sorumluluklarının bilinciyle elini taşın altına koydu. Hem Avrupa Ligi'nde hem de STSL'de birçok maçta takımını ipten alan ve kazanılan birçok maçta, maçların kritik anlarına eldivenleriyle imza atan Onur, 2013-2014 sezonunda ilk devredeki en iyi kaleci olarak altın 11'deki ilk haneye adını yazdırdı.





Cicinho : Roberto Carlos ile şaha kalkan Sivasspor'un en önemli silahlarından olan Brezilyalı yıldız kalitesini kısa sürede gösterdi ve ligimize çok çabuk uyum sağladı.Ülkemize gelen en kariyerli sağ bek olan oyuncu,ligin ilk devresinde geri dörtlü oyuncusu olmasına rağmen 8 asist 2 gollük performansı ve çoğu zaman merkezde sıkışan oyunu kenarlardan gelerek açtı ve Sivasspor'un bu çıkışında fark yaratan oyuncuların başında geldi. (Özellikle bugünkü performansı ayakta alkışlanmayı hak ediyor.)





Bruno Alves : Kağıt üzerinde sezonun en büyük transferi olan Bruno,bunun sebebini bize kısa sürede ispatladı.Yıllarca Porto forması giydikten sonra bir stoper için astronomik bir bonservisle Zenit'e transfer olan Bruno gelir gelmez ligimizde de kalitesini kanıtladı.Kusursuz zamanlamaları,mükemmel hava topu üstünlüğü ve kritik hamleleriyle taraflı tarafsız herkese parmak ısırtan Portekizli Ersun Yanal'ın ofansif Fenerbahçe'sinin gerideki en güven veren adamı oldu.





Tomas Sivok : Siyah-Beyaz'lıların Çek stoperi, bu yıl Bilic ile farklı bir kimliğe bürünen geri ve duran toplarda en güvendiği isim haline geldi. Bir önceki yıl yine takımın en iyilerinden olan Sivok,şampiyonluk yarışındaki Beşiktaş'ın 'bende varım' demesine etki edenler arasında.Yıllardır profesyonelliği ve saha içi liderliğiyle Beşiktaş'lıların gönlünde taht kuran Altın Kafa, bu devrenin Alves ile en iyi performans gösteren stoperi oldu.





Caner Erkin : Sezon başında Kadlec'in gelmesi ve Hasan Ali'nin geçen yıl ki istikrarlı oyunuyla bu sezon sol bekteki rekabetin ikisi arasında geçmesi beklenirken; geçen yıl Aykut Kocaman ile kendini bulan Caner, Caner'i Caner yapan hocası Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sinde asıl mevkisi olan sol açıkta değilde sol bekte oynamaya başladı.Ersun Yanal'ın ofansif Fenerbahçe'nde Gökhan'da Caner'de dizilişte bek oyuncuları olarak görünse de neredeyse her maçın en az 65 dakikası aslında kanatta oynadılar. Kimsenin bu denli bir performans beklemediği Caner, dünya da ve ülkemizde sol bek kıtlığı varken gözlerimizin pasını sildi ve ligde Fenerbahçelileri,milli takımda ise tüm ülkeyi oyunuyla mest etti.





Mehmet Topal : Geride bıraktığımız sezonlarda ve bu sezonun ilk yarısında bence başarılı olmanın en zor olduğu mevkii de dünya çapında bir performans gösteren Mehmet Topal, menejerinin deyimiyle 'dünyanın en iyi 10 ön liberosundan biri' lafını fazlasıyla hak ediyor. Üzerine uzun uzun yazılar yazılması gereken bu 'örümcek bacak' için sözü kısa tutuyorum. Alkışlar altın 11'in altın oyuncusuna...



Atiba Hutchinson : Bu güne kadar hep Fernandes'in performansına bağlı olarak inişler çıkışlar yaşayan Beşiktaş'ın kanayan yarasına merhem oldu Kanadalı oyuncu.Fernandes'in yükünü hafifleten ve Ernst'ten sonra direnci kaybolan Beşiktaş orta sahasının yeniden direncini kazandıran oyuncu Beşiktaşlılarında gözünde kısa sürede taht kurdu.(Önder Özen'in bu nokta transferdeki başarısı da altı çizilmesi gereken bir başka nokta)




Ezeqiuel Oscar Scarione : Süper Lig'de ilk devrenin altın 11'ine Scarione de en az Caner kadar beklenmedik ve en az onun kadar iyi performansla girmiş bulunmakta.Kasımpaşa'nın şampiyonluk yarışında olmasında en büyük pay sahibi olan Scarione,1 maç hariç tüm maçlarda ilk 11 oynadı. 17 maçta 9 gol,3 asist ve gollerin çoğunda hazırlayıcı olarak müthiş bir performans gösteren ofansif orta saha oyuncusunun hedefi Kasımpaşa'yı Avrupa kupalarına taşımak.



Aatif Chahechouhe : Roberto Carlos'un gelişiyle üzerindeki ölü toprağı silkeleyen Sivasspor'un belki en fark yaratan oyuncusu olan Faslı yıldız takımın yükselişindeki en büyük pay sahiplerinden. Her ne kadar bek olsa da kanat gibi hep ileride oynayan Cicinho ile sağdan, Chahechouhe ile soldan rakiplerini zorlayan Sivasspor'da taraftarın sevgilisi olan bu ilginç isimli adam altın 11'imizde yerini alıyor.



Moussa Sow : Geldiği günden beri taraflı tarafsız herkes tarafından her hareketiyle beğeni toplayan Senegalli yıldız, ligin ilk yarısında 13 kez ilk 11'de başlayıp,santrafor oynamamasına rağmen 8 gol 4 asistlik skora katkısıyla ve birçok golün hazırlanışında önemli rol oynadı.Atletik özellikleri ve kıvrak hareketleriyle ligimizde fark yaratan oyuncular listesinde başı çeken Moussa,kaliteli son vuruşlarıyla taraftarını mest ediyor.


Hugo Almeida : 3 yıl önce çok büyük umutlarla Beşiktaş'a getirilen yıldız oyuncu da her ne kadar Portekiz Milli Takımı'nın santraforu olsa da bu listedeki sürpriz isimlerden. Çünkü geldiği günden beri oynadığı maçların çoğunda vasatı aşamayan,attığının kat kat fazlasını kaçıran Almeida, Slaven Bilic'in Beşiktaş'ında kendini buldu ve geldiği yıldan beri en iyi ilk yarı performansını gösterdi.
DİZİLİŞ


YEDEKLER

Fernando Muslera
Semih Kaya
Gökhan Gönül
Felipe Melo
Olcay Şahan
Didier Drogba
Dirk Kuyt

2 yorum: