27 Aralık 2013 Cuma

CRİSTİAN'LA İMTİHAN (!)

   


Cristian Baroni... Fenerbahçe'de geldiği günden beri oynadığı/oynamadığı zamanlarda daima tarafımızca eleştirilen tek futbolcumuz... Kimi zaman 'Baroni veee goooooolll' , kimi zaman 'at şu pası Kuyt sağda,Sow solda bomboşşş', çoğu zaman ise 'koşsana laaannn' diye bağırdığımız Baroni aynı zamanda takımdaki son 6 sezondaki 'Brezilyalılar çetesi'nden kalan son Brezilyalı.Geride bıraktığımız 2012-2013 sezonunda 55 resmi maç ve çift haneli gol-asist istatistiği yakalamış olsa da çoğu zaman biz Fenerbahçelileri memnun edememiştir.Şimdi bizim memnuniyetsizliğimiz yerine Baroni'nin karakterini ve Fenerbahçe sezonlarındaki 'sayılarla Baroni'yi inceleyelim...


Aykut Kocaman'ın sportif direktör olarak başladığı yıldaki ilk transferlerinden olan Baroni,özellikle Aykut Kocaman döneminde çok yüksek bi yüzdeyle sahadaki 11'de olmayı başardı.Takımdaki en çok kazanan 4 oyuncudan biri olan Baroni'nin saha içi ve saha dışı karakterini maddelerle inceleyelim.

  


Artıları: 

+ Takımda top tekniği ortalamanın üzerinde olan oyuncumuz olması,
+ Duran toplardaki nispeten becerisi,
+Aykut Kocaman'ın dediği gibi 'Motive edildiğinde mevkisinde dünyanın en iyilerinden olması'(DMC için),
+Genelde saha dışı organizasyonlarda sevilmesi.

Eksileri:

- Takımı yavaşlatması,
- Büyük maçlardaki sorumsuzluğu,
- Genellikle pas tercihleri,
- Top taşıyamaması,
- Psikolojisinin bir anda yerle bir olabilmesi,
- Sorumsuz ve ruhsuz hareketleriyle çoğu zaman takım arkadaşlarını da bezdirip,motivasyon ve konsantrasyonlarını düşürmesi,
- Ve en büyük eksisi olarak karaktersizliği(Hatırlayın Corinthians'a gitmek için video hazırladığını ve gidemeyince ' Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye aşığım' demeçlerini).



Yukarıdaki maddelerde kendi yorumumu katmamaya çalıştım.Şimdi siz söyleyin ben 'Baroni Düşmanı' mıyım ? Yoksa Baroni'yi Fenerbahçe'de istememekte haksız mıyım? Ki bugüne kadar kulüpten aldığı paranın üçte biriyle bile Fenerbahçe, Avrupa'nın önde gelen 'altyapıdan kaliteli oyuncu çıkaran' takımlarından biri olmaz mıydı? Veya Baroni'ye verilen forma giyme şansı Salih'e,Gökay'a,Recep Niyaz'a verilse  Fenerbahçe'mize ve ülkemize daha yararlı olmaz mıydı?

2 yorum: