28 Aralık 2013 Cumartesi

Krasic, "Bildiğiniz Gibi"

Geçtiğimiz sezon, Juventus'tan 7M € karşılığında büyük umutlarla alınan Krasic, sergilediği performans ile hayal kırıklığı yaşatmıştı. 
Bu sezon ise yönetim, Krasic'in toparlanması ve eski formuna kavuşması için Bastia'ya düşük bir ücret karşılığında kiralık yolladı (Maaş ve kiralama bedeli = 1.000.000 €).
Krasic'in Bastia'ya kiralanması her iki taraf için sevindirici bir durum olmuştu aslında. Bastia taraftarı Krasic gibi bir yıldızın takıma gelmesinden mutluydu. Fenerbahçe'de ise Krasic'in iyi bir sezon geçirip takıma formda dönmesini ümit ediyordu. Ancak görünen o ki Krasic bu beklentileri boşa çıkaracak. Umarım yanılırım ama sezonun ilk yarısında sergilediği performans pek umut verici değildi.
Bastia takımına sezonun 4. haftasında katılan Milos Krasic, sakatlığından dolayı ilk 2 hafta forma giyememişti. İlk maçına 6. haftada Marsilya karşısında çıkan Krasic, sahada 78 dakika kalmıştı. Krasic ilk golünü 9. haftada Lorient karşısında, 2. golünü ise 15. haftada Evian karşısında attı.

Genelde maçların ilk yarısında daha etkili olan Milos, 2. yarılarda oyundan düşüyor. Teknik direktör Hantz, genelde 65 ve 80. dakika arasında onu oyundan alıyordu. Sezonun ilk yarısında fizik kondisyonu kötü durumda olan Krasic, sadece 1 maçta 90 dakika sahada kalabildi. Diğer maçlarda ise, 11 kez oyundan alındı, 3 kez  de oyuna sonradan dahil edildi. 

4-2-3-1 sisteminin sağ kanadında görev alan Krasic toplamda 15 maça çıktı (13 lig ve 2 kupa maçi). Sadece 2 gol atabildi ve ligin ilk yarısını asist yapmadan tamamladı. Son haftalarda performansı daha da düşen Milos Krasic, teknik direktör Hantz tarafından 'kesik' yedi ve ligin ilk yarısının son 2 maçına yedek kulübesinde başladı.
Son olarak, Krasic'in gelecekteki durumu hakkında birkaç bilgi ve görüşlerimi belirteceğim. Daha önceden belirttiğim gibi Bastia'da zor günler geçiren Krasic, seneye Fenerbahçe'de kalmayacağını ve Rusya'ya döneceğini düşünüyorum. Zira Milos bundan birkaç ay önce Rusya'yı çok özlediğini ve dönmek istediğine dair açıklamalar yapmıştı.

Şunu da belirtmek isterim ki Krasic'in piyasa değeri son zamanlarda, Bastia dönemi de dahil büyük düşüş yaşadı. Form durumu ne kadar kötü olduğu da ortada. Umarım ligin 2. yarısında farklı bir Krasic izleriz ve gelecek sezon için Fenerbahçe'ye daha iyi durumda döner.

1 yorum: