27 Şubat 2013 Çarşamba

Aykut Kocaman'ın kadro tercihleri..


Fenerbahçe bu sezon 3 kulvarda da yarıştığı için Fenerbahçe'nin fikstürü yoğun oluyor. Mersin İdmanyurdu ile başlayan sıkışık fikstür, 17 Mart'tan sonra biraz rahatlayacak. Futbolcular bu yoğun maç programında, fazlasıyla yorulacağı için teknik direktör Aykut Kocaman, bazı oyuncuları dinletmek istiyor, uzun süreden beri yedek  kulübesinde oturan ya da kadro dışı kalan oyunculara da şans veriyor.Bu futbolun doğasında olan bir şey. Ancak, Aykut hocanın oyuncu tercihleri, öyle bir eleştiriliyor ki; sanırsın kadroda olmayan oyuncular hiç yorulmamış ve sözleşmelerinde her maç 11'de olacak diye bir madde var.

Aykut Kocaman, basın toplantılarında kadro tercihlerine cevap vermekten bıktı, bizim medyamız eleştirmekten bıkmadı.. Sanırım bu Aykut Kocaman gitmeden de düzelmeyecek gibi. Medya da Aykut Kocaman' a ön yargılı ve hocayı sevmeyen çok kişi var.
 
Aykut Kocaman bu kadro tercihleri hakkında, "Ne yaparsam yapayım, hangi matematiği yaparsam yapayım 9 tane futbolcu kadro dışında kalacak. Artık biraz daha bu işi yapanların inisiyatifine bıraksak, oyuna baksak, oyunla ilgili konuşsak sanki daha iyi olacak gibi. Ama bu sözleri söylemek de anlamsız. Bizim hayatımız böyle." diye bir söz söylemiş daha önceden..Fenerbahçe de ara transfer döneminde kadroya dahil olanlar ile birlikte toplam 29 futbolcu var. Beykan ve Recep Niyaz A2 takım ile A takım arasında mekik dokuyor. Kurallara göre, bu iki oyuncudan birinin her maç ilk 18'de olma zorunluluğu var." 

Krasic ve Stoch'un formsuzluğu, o kanatta Kuyt (sağ kanatta Topuz oynadığında) ve Caner seçenekleri oluyor. Kuyt'ın sol kanatta ki performansı, sağ kanatta ki performansına göre daha kötü olduğu için sağ kanatta oynuyor. Sol kanat için tek seçenek, geriye kalan Caner. Stoch geçen sezona oranla, bu sezon daha kötü performans sergiliyor. Son oynanan Kasımpaşa maçında bulduğu şansı da kötü kullanınca, bir tek kupa maçlarında görev alacak gibi duruyor, sakatlık veya cezalı olmadığı sürece Caner'e görev vereceği düşüncesindeyim. Krasic ise hocaya göre, bir adaptasyon sorunu yaşıyor..Bu adaptasyon sürecini ne zaman atlatır, tahmin etmesi zor ama formalite olan 1461 Trabzon maçında görev alacağını bekliyorum. Lig ve Avrupa'da telafisi olmayan bir süreçte olduğumuz için bu maçlarda, o kanatta daha çok güvendiği Caner'e görev verecektir. 


Aykut hoca, son maçlarda gereksiz işler yapan Meireles'i ise o mevkinin vazgeçilmezi haline getirdi ve ona güveni sonsuz. Salih Uçan tecrübesiz ve genç yaşta olduğu için, Meireles sakat veya cezalı olmadığı sürece lig maçlarında yedek oturacak gibi.  Salih'in ise bu sezon sadece kupa maçlarında ilk 11'de ve skor olarak önde olduğumuz maçlarda sonradan oyuna girdi. (Son oynadığımız Bate maçında, Meireles cezalı olduğu için ilk Salih 11'deydi, Plzen maçında Meireles cezalı olduğu için yine ilk 11'de Salih başlayacak galiba.) 

Alex'in mevkisinde oynayan ve o mevkide oynadığında çok iyi oynayan Cristian Baroni de ilk 11'in vazgeçilmesi olduğunu, Kasımpaşa maçında gösterdi. Son oynanan lig maçında oyuna sonradan girip, hücumda ki olgunluğu arttırdı. (Sow ile aynı anlarda girdiği için, Sow değiştirdi dense de Cristian'ın katkısı da oldu.) Cristian Baroni Fenerbahçe kariyerinin en verimli sezonu, bu sezon. 

Yazıya da Aykut Kocaman'ın bir cümlesi ile noktayı koyalım... "Hep futbolun kötülüklerini konuşuyoruz. Her şey kötü bizim dünyamızda..Çünkü kötüyü anlatmak kolay, olumluyu anlatmak için bilmek lazım."

1 yorum: