18 Şubat 2013 Pazartesi

Gençlerbirliği'n alt yapısından yetişen oyuncular..



Bu seneye kadar Gençlerbirliği alt yapısından birçok yetenekli oyuncu çıktı, hala çıkmaya devam ediyor. Yukarıdaki 1. fotoğrafta ki oyunculardan Kerem Akbaba (Bursa Nilüferspor) haricindeki her oyuncu Süper Lig'de ki bazı takımlarda mücadele ediyor. Bu Gençlerbirliği'nin ne kadar sağlam bir alt yapıya sahip olduğunun göstergesi.
 
Gençlerbirliği alt yapısından çıkıp 4 büyük takıma giden oyuncular, kendilerinden şuana kadar istenileni veremediler. Soner Aydoğdu Trabzonspor'a giderken, Orhan Şam ise Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Orhan Şam, Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün alternatifi konumunda. Bu sene Gökhan'ın sakat ve cezalı olduğu maçlarda, yakaladığı şansı değerlendirdiği söylenemez. Orhan Şam'ın oynadığı maçlarda ne Gökhan'ın bindirmelerini yapabildi, ne de Gökhan'ın kademeye girmelerini..Bir hayal kırıklığı olarak nitelendirebiliriz.

Soner Aydoğdu, Türkiye'de büyük takımların transfer etmek istediği orta saha oyuncularından biriydi. Alper Potuk ile birlikte geleceğin en iyi orta saha oyuncularından biri olarak gösteriliyordu. Fenerbahçe'den ve Galatasaray'dan gelen teklifleri reddeden İlhan Cavcav, Soner'i sezon öncesi Trabzonspor'a sattı. Transferden sonra Colman ve Zokora'dan öğrenecekleri ile bir İstanbul takımına transfer olur görüşündeydi birçok kişi. Ancak kendisi de Orhan gibi bir hayal kırıklığı oldu ve ilk sezonunda Trabzon'da bekleneni veremedi.

Artun, daha 19 yaşında olmasına rağmen adından bahsettirmeye başladı ve beklentinin yükselmesine sebebiyet verdi. Artun Akçakın, Gençlerbirliği alt yapıda takımlarının elde ettiği başarılarının çoğunda adı var. Geçen sezon Hacettepespor da attığı 24 gol ile dikkatleri üzerine çeken Artun, bu sezon Gençlerbirliği A takımına yükseldi ve kupa maçlarında görev aldığı 3 maçta 7 gol atarak, kendisini bir kez daha kanıtladı. Eğer böyle devam ederse, Türkiye'nin yeni bir Hakan Şükür'ü olabilir. 


NOT:YUKARIDAKİ FOTOĞRAFLAR TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NUN ÇIKARDIĞI FUTBOL GELİŞİM DERGİSİNİN 6. SAYISINDAN ALINMIŞTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder