4 Kasım 2013 Pazartesi

Bundesliga'da 11.Hafta

Bundesliga’da 11.hafta geride kaldı. İşte haftanın panoraması;  



Borussia Dortmund 6-1 VfB Stuttgart
 
Haftanın açılış maçında Dortmund, Signal Iduna Park’ta Stuttgart’ı ağırladı. Maça istediği gibi başlayamayan Dortmund, golü erken yedi. Korner vuruşunda topa iyi yükselen ve düzgün bir vuruş yapan Haggui, 12. Dakikada Stuttgart’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ardından oyunun kontrolünü eline alan ve maç sonuna kadar bırakmayan Borussia, rakibinin kalesine yarım düzine gol bıraktı. Maçın yıldızı, sezon sonu kulüpten ayrılması beklenen Robert Lewandowski oldu. Polonyalı golcü, Stuttgart karşısında hat-trick yaparak Bundesliga’daki gol sayısını 9’a çıkardı. Dortmund kulübü için işler yolunda gidiyor.. Hafta arasında Jürgen Klopp’un sözleşmesi 2018 yılına kadar uzatıldı. Ayrıca sportif direktör Michael Zorc’un da sözleşmesinin uzatılacağı açıklandı. Bu anlaşmadan sonra Klopp’un ilk hedefi ise Nuri Şahin’i tekrar bonservisini alarak kulübe kazandırmak. 



1899 Hoffenheim 1-2 FC Bayern München
Gündüz kuşağının en zevkli geçmesine aday olan maç, beklentilerin altında kaldı. Teknik direktör Guardiola, haftaiçi oynanacak Plzen maçı öncesi Robben, Kroos gibi isimleri dinlendirdi. Maça Hoffenheim iyi başladı, önemli pozisyonlar yakaladı. Maçta dakikalar 34’ü gösterirken korner vuruşundan gelen topu elinden kaçıran Neuer’i, 95 doğumlu Niklas Süle affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Sahada eski dominantlığının uzağında olan Bayern, Hoffenheim defansının yardımlarıyla galip gelmeyi başardı. Gol krallığı adaylarından Mandzukic ise 1 gol atıp gol sayısını 8’e çıkararak Lewandowski’yi takip etti. Bu sezon başından beri parmak ısırtan bir oyun ortaya Hoffenheim’ın özel üçlüsü Firmino – Modeste – Volland üçlüsü sahada çok sönük kaldı. Hoffenheim’ın hücum hattı için söylenebilecek fazla bir şey yok, çok efektif oyunculara sahipler. Ancak işin defans konusuna gelirsek bir o kadar kötüler. Markus Gisdol bu probleme çözüm bulamadığı sürece ‘böyle gelmiş böyle gider’ meselesine dönebilir.





Eintracht Braunschweig 1-0 Bayer Leverkusen
Uzun yıllar sonra Bundesliga I’e yeniden dönen Eintracht Braunschweig, Bundesliga I’deki ilk galibiyetini tam 10.353 gün sonra Wolfsburg’u deplasmanda 2-0 yenerek almıştı. İkinci galibiyet ise Kumbela’nın 81. Dakikada attığı golle Leverkusen karşısında alındı. Maç öncesi kadrolar elime geldiğinde şaşırdım. Sami Hyypia, Bender, Kiessling ve Sam’i yedek kulübesinde başlatıyordu maça. Braunschweig maçında rotasyon beklenmiyordu ama Hyypia yaptı. Aslında beklentileri bir tarafa koyarsak, yapılabilecek en doğru maçta yapıldı rotasyon. Ancak Braunschweig olumlu ve güzel oyunu hesaba katılmamıştı. Leverkusen bu haftaiçi Şampiyonlar Lig’inde ilk karşılaşmada 4-0 yendiği Shakhtar Donetsk’e, bu sefer deplasmanda konuk olacak.





Hertha Berlin 0-2 Schalke 04
Haftasonu Ruhr derbisini kaybeden Schalke 04, başkent deplasmanına gitti. İlk dakikalar iki ekibin karşılıklı atakları ile geçti. Draxler ilk 25 dakikada Schalke 04’ün en iyisiydi. Golde geç gelmedi, dakikalar 28 olduğunda sahneye Adam Szalai çıktı. Huntelaar’ın yokluğunda gol yükünü çeken Szalai bu sezon Schalke adına oynadığı 18. Maçta 7.golünü kaydetti. Ruhr derbisinde Dortmund’a 1 gol atan ve bu sezon yavaş yavaş düzenli oynamaya başlayan 95 doğumlu Max Meyer bu maçta da etkili oldu. Genç Alman’ın, sol ayağının üstü ile ters köşeye bıraktığı top üst direkten geri geldi. Yan toplarda etkili olan Berlin, Ramos’un etkili kafa vuruşlarından sonuç alamadı.  90. Dakikada son sözlü Draxler söyledi ve Schalke, Berlin deplasmanından galibiyetle döndü. Başkent ekibi ne kadar etkili olmak istese de Schalke defansı buna pek izin vermedi. Kaleci Hildebrand’ın bu sezon en iyi maçını çıkarttığını not olarak düşelim.



                                 















Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalar;
Ligin galibiyet alamayan iki takımı Nürnberg ile Freiburg karşı karşıya geldi. Geçen sezon çok önemli oyuncularını kaybeden Freiburg bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Christian Streich’in takımı, Nürnberg’i Felix Klaus, Darida ve Mehmedi’nin golleri ile 3-0 yendi. Bu sezon başında Viktoria Plzen’den transfer edlien Vladimir Darida, Freiburg formasıyla ilk golünü attı.
Hamburger SV evinde M’Gladbach’ı konuk etti. Hamburg defansının yaptığı 2 önemli hatayı da affetmeyen Favre’nin öğrencileri, Hamburg’u 2-0 yenerek ilk deplasman galibiyetini aldı. Maçta 2 gol atan Max Kruse maçın yıldızı oldu. Bert van Marwijk’in Hamburg adına yapacağı en iyi iş savunma düzenini tekrar gözden geçirip kurması olacaktır. Yoksa Hamburg’un bu savunma hattıyla işi çok zor.
İnişli çıkışlı performansıyla izleyenleri şaşırtmayan Wolfsburg, Frankfurt deplasmanında güldü. Wolfsburg 2. Dakikada Bamba Anderson’un kendi kalesine attığı golle öne geçmesine rağmen , Frankfurt’un yıldızı Meier 35. Dakikada attığı golle takımları soyunma odasına beraberlikle götürdü. İkinci yarıda maçı kazanmak adına daha çok efor sarfeden Wolfsburg, Maximilian Arnold’un golü ile galip geldi.
Bundesliga’da son 5 haftadır galip gelemeyen Augsburg, evinde Okazaki’nin ekstra performansıyla Mainz 05’i 2-1 yendi. Maça iyi başlayan ev sahibi, 26.dakikada Hahn’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra iki takımda tempoyu düşürdü, oyun rölantiye alındı ve Augsburg ilk yarıyı önde kapadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Augsburg, çok iyi organize olarak çıktığı kontra-atakta Werner’in attığı ara pasa iyi koşu yapan Hahn kendisinin ve takımının 2.golünü atarak farkı ikiye çıkardı. Mainz adına ise Maxim Choupo Moting’in attığı 1 gol yetmedi, Tuchel ve takımı Augsburg deplasmanından eli boş döndü.
Haftanın kapanış karşılaşması Werder Bremen ve Hannover 96’yı karşı karşıya getirdi. Hannover maça çok önemli oyuncularından yoksun çıktı. Geçen hafta Hoffenheim ile oynanan maçta kırmızı kart gören stoper Marcelo, forvet Diouf’a ve, sakat olan Ya Konan’da eklenince, Hannover hücumda üretkenlik gösteremedi. Maç boyunca gidip gelen karşılaşmada son dakikalara girilirken Garcia’nın golü ile ev sahibi maçı 3-2 kazandı. Bu galibiyet, gelecek hafta Schalke 04 deplasmanına gidecek Bremen’e moral oldu.



Bundesliga’nın 11.haftasında öne çıkan bilgiler
- Ligde oynadığı son 36 maçı kaybetmeyen Bayern Münih, Hamburg’un 30 yıllık rekoruna ortak oldu.
- Thomas Schneider, Stuttgart başında ilk mağlubiyetini aldı.
- Borussia Dortmund, evinde oynadığı 6 maçıda kazandı.
- Borussia Mönchengladbach, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini Hamburg’u 2-0 geçerek elde etti.
- Freiburg bu sezon ilk galibiyetini Nürnberg karşısında aldı.
- Eintracht Braunschweig, 1985 yılından sonra Bundesliga I’de ilk iç saha galibiyetini Leverkusen’i 1-0 yenerek aldı.
- Hannover 96 bu sezon çıktığı 5.deplasmanda ilk golünü Werder Bremen karşısında buldu.
- Schalke 04’ün yıldızı Julian Draxler bu sezon ilk lig golünü Hertha Berlin deplasmanında buldu.

Bundesliga’nın 11.haftasının ‘enleri’
- En çok mesafe kat eden futbolcu Christoph Kramer(Gladbach) 13.5 km
- En çok sprint atan futbolcu Ivica Olic(Wolfsburg) 41
- En çok şut atan futbolcu Andre Hahn(Augsburg) 9
- En çok isabetli pas veren futbolcu Jerome Boateng(Bayern) 78

- En çok mesafe kat eden takım Augsburg 126.7 km
- En çok sprint atan takım Stuttgart 227
- En çok şut çeken takım Nürnberg 20
- En çok isabetli pas yüzdesi yakalayan takım Bayern Münih %86.5

Bir önemli not: Bundesliga’nın 11.haftasında 10 takım 120 km ve üstü mesafe kat etti. Takımlar: Augsburg, Freiburg, Mainz, Schalke, Hertha Berlin, Nürnberg, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Hoffenheim, Hamburg

Haftanın 11’i: Baumann, Ochs, Höhn, Sokratis, Rodriguez, Hahn, Sahin, Gustavo, Ribery, Kruse, Lewandowski

11.hafta sonunda oluşan puan durumu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder