29 Ekim 2013 Salı

Adrien Rabiot

Uefa tarafından Dünya'nın en yetenekli 10 genç futbolcu arasında gösterilen Adrien Rabiot, Psg altyapısından çıkan bir yetenek, biz de bu yeteneği sizler için tanıttık...


Rabiot kimdir?
3 nisan 1995 tarihinde Saint-Maurice (Paris)'de dünyaya gelen Rabiot 6 yaşındayken futbola Creteil kulübünde başlar. Orada oldukça başarılı olan Rabiot 2008'de İngiliz devi Manchester City'ye transfer olur, ama orada işler yolunda gitmez. 6 ay aradan sonra Fransa'ya tekrar döner, FC Pau kulübüne transfer olur. Genç yetenek Pau'da da fazla durmaz, 2009'da Toulouse'daki Castelmaurou futbol eğitim merkezine seçilir. Orada Psg'li gözlemcilerin dikkatini çeken Rabiot 15 yaşındayken Psg'ye transfer olur. Genç takımlarda boy gösterir ve birçok şampiyonluk yaşar.

A takıma geçisi:
Mart 2012 tarihinde Psg'nin teknik direktörü Carlo Ancelotti, A2 takımı antrenöründen takıma birkaç genç oyuncu göndermesini ister. O oyuncular arasında Adrien Rabiot da yer alır ve henüz 16 yaşındayken A takımla antrenmanlara çıkmaya başlar. Antrenmanlarda Ancelotti'nin beğenisini toplayan Rabiot 22 Nisan 2012'de Sochaux'ya karşı ilk profesyonel maçına çıkar. İlk profesyonel sözleşmesini temmuz 2012'de imzalayan Rabiot, ilk Avrupa maçına 6 Kasım 2012'de Dinamo Zagreb'e karşı çıkar.
2012-13 sezonu devre arası daha fazla forma şansı bulması için Toulouse'a kiralanan genç yıldız, ilk golünü 9 mart 2013 tarihinde Brest'e atar.
2013-14 sezonuna ise Psg forması altında başladı ve ilk golünü atmakta gecikmedi. Ligin 3. haftasında Guimguamp filelerini havalandırdı. Genç yıldız şuan ilk 11'de yer bulabiliyor ve takımı adına önemli katkılarda bulunuyor.


Fransa'nın Salih Uçan'ı
Oyun stili, oynadıkları mevkii, boy, yüksek oyun zekası, yaş ve saç stilinin nerdeyse aynı olması, benim Rabiot hakkında "Fransa'nın Salih'i" dememin en büyük nedenlerinden. Üstelik her iki futbolcu da gelecekte büyük yıldız olma yeteneğine sahip. Rabiot ve Salih arasındaki tek fark bana göre altyapı farkıdır. Bu kendini şimdiden belli ediyor. Zira fizik gücüne baktığımızda, Rabiot'nun daha üstün olduğunu görebiliyoruz. Tempo farkı da var. Salih temposuz demiyorum ama Rabiot ile kıyasladığımızda Rabiot'nun daha tempolu olduğu bir gerçek. Burada Salih ve Rabiot'yu da kıyaslamış olduk ama Salih örneği sadece Rabiot'yu size daha iyi anlatmak içindi. İkisi de büyük yetenek, ilerde çok iyi işler yapacaklarından hiç süphem yok.

Adrien Rabiot | Skills

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder