20 Ekim 2013 Pazar

William Carvalho

William Carvalho,  100% Academia de Puma fabrikasından çıkan bir yetenek... Angola asıllı bir baba ve Portekizli bir annenin evladı olan William, 5 yaşında doğup büyüdüğü toprakları -Luanda’yı- bırakıp Portekiz'e yerleşir. 13 yaşında -2005 yılında- Sporting altyapısına entegre olur. 2011 yılına kadar çeşitli kategorilerde forma giyer ve aynı yıl A takıma çıkar. Kariyerindeki ilk maça Vitoria maçı ile çıkar. Aynı sezon Portekiz 3. lig takımlarından olan Fatima’ya transfer olur. 1yıllık bir sözleşme yapar ve başarılı bir sezondan sonra Belçika Ligi takımlarından Cercle Bruges ile 2 yıllık bir sözleşme imzalar. Adından çokça söz ettirir ve tam 50 karşılaşmaya çıkar.


2013-2014 sezonunda Jardim’in isteği üzerine önce antrenmanlara sonra takımın kamplarına alınarak sürpriz bir şekilde takımda kendine yer edinir. Hazırlık maçlarında bulduğu şansları iyi değerlendiren Carvalho, Portekiz Ligi'nde Sporting formasi ile vazgeçilmez ve tartışılmaz hale gelmiştir...

7 nisan 1992, Luanda-Angola doğumlu Carvalho, 1.87 boyunda. DMC (ön libero) mevkisinde oynuyor.
Portekiz Ligi'nin ilk 7 haftasının altın karmasına seçildi. Ağustos ve Eylül ayının en değerli genç oyuncusu seçildi. Sporting Lizbon'un bu sezon en çok süre alan oyuncularından ve en çok isabetli pas yapan oyuncusu. Ligin en çok gol atan takımı Sporting'in 19 golünün 9 tanesinde atak başlangıcını sağlayan oyuncu.   Costinha’dan sonraki en safkan Portekiz DMC’si ve ondan çok daha iyi olacak potansiyele sahip. Uzun bacakları, oyun zekası ve en önemlisi girdiği ikili mücadelelerden kaptığı toplarla çok ciddi şekilde efsane Fransız oyuncu Patrick Vieira’yı andırıyor. Hem Portekiz futbolunun ve hem Dünya futboluna yakın gelecekte adından fazlasıyla söz ettireceğine inandığım bir oyuncu. Modern futbolun en önemli mevkisi -ön libero- 6 numarada yeni bir çağ yaşatacabilecek bir potansiyelde.


Artıları: Oyun zekası, oyun görüşü, çevre kontrolü, oyun kurma, her turlu pas organizasyonunu sağlayacak ayaklara sahip olması (savunmaya kadar yaklaşıp topu alıp taşıma, oyunu kurma, yanındaki oyunculara en çabuk şekilde aktarabilecek), muazzam bir atletizmin yanındaki müthiş bir hava hakimiyeti ile sıçrama yeteneği mevcut. Lider özellikleri, inisiyatif almaktan korkmayan yapısı onu ilerde buyuk bir kaptan yapabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder