9 Ekim 2013 Çarşamba

Gasper Vidmar



14 Eylül 1987 doğumlu Gasper Vidmar basketbola 2002 yılında Slovenya’nın Jance  takımında başladı.Tanjevic’in isteği üzerine 2005-06 sezonunda Fenerbahçe Ülker kadrosuna katıldı. O dönem Fenerbahçe Ülker’in elinde Oğuz-Semih-Ömer gibi çok kıymetli  Türk  uzunlar olduğu için bu transfere pek anlam verilememişti. 2 sene Fenerbahçe forması giydikten sonra  2007 yılında ülkesinin takımı olan Union Olimpija’ya kiralık olarak gönderildi ve orada 2 sezon geçirdi. 2009-10 sezonun da Fenerbahçe Ülker’e geri dönen Vidmar 2012’ye kadar Fenerbaçe Ülker formasını  giymeye devam etti  ve 2012 yılında kiralık olarak Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

Vidmar’ı genel olarak ele alırsak; Sert,blokçu,ayakları çabuk,size olarak iyi , agresif, mücadeleci, çabuk faul alabilen, serbest atışlarda çok ciddi sıkıntı yaşayan -maalesef- top ile pek haşır neşir olmayan (parmak hassasiyeti), atletik, ribaundcu ve tam bir profesyonel. Vidmar tarzı isimler artık günümüz için çok çok önemli. Başarılı olan takımların pota altı oyuncularına bakalım; Son 2 senenin şampiyonu Olympiakos: Hines-(Dorsey)-Antic-Printezis
Panathinaokos: Lasme-Gist-Tsartsaris-Sofo
Galatasaray : Furkan Aldemir-Dong-Macvan-Dudley 
Real Madrid : Slaughter-Reyes-Mirotic-Hettsheımeır 
Barcelona(Tomic-Lorbek-Wallace-Todorovic) ve CSKA’yı (Krstic-Vorontshevic-Khryapa-Kaun-Micov) sayamıyoruz çünkü onlarda böyle isimler yoktu. Onlarda bunun farkına varıp Dorsey (Barcelona) ve Hines’ı (CSKA) kadrolarına kattılar.
   

Bu belirttiğim isimlerin özellikleri aynı: İyi savunmacılar, mücadeleciler, atletikler, hadlerini biliyorlar. 2 sene önceyi hatırlıyalım, Siena maçına kadar herşey çok güzel gidiyordu. Vidmar’ın sakatlığına kadar. Sizleri bilmiyorum ama ben o sene o ana kadar çok umutluydum. Bir içeriden bir dışarıdan oynayan uzunumuz vardı. (Lavrinovıc-Vidmar). Vidmar sakatlandı ve o sene düzelemedik. Vidmar çok erken faul problemine girebilme eğiliminde(idi) geçen sene Erman Kunter ile birlikte biraz daha dinginleşmiş, nerede ne yapacağının farkında ve en önemlisi bitiriciliğini geliştirdi. Önceden bodoslama girerdi artık öyle değil topu post up’ına istiyor ayak oyunları deniyor, fake atıp bitiriyor vs vs. Gecen sene Erman Kunter bize birazda işin koçta bittiğini gösterdi. Vidmar geçen seneye kadar hiçbir zaman bir takımın skor opsiyonu olmamıştı ama Kunter onu çok doğru kullanarak ondan en verimli şekilde yararlandı. Vidmar  Pick and roll sonrası şut atamaz ama topu hareketli aldığında rakibi potaya sokar ki bunu bize geçen senelerde gösterdi.  (Mehmet Okur-Khryapa).


Vidmar orta mesafe sokamaz ama savunmada o orta mesafeyi sokturmamak için elinden geleni yapar,Vidmar çok ince paslar veremez ama o ince pasları savunmada geçirmemeye çalışır. Bu yüzden benim için önemli bir isimdir,çok severim. Bize güç katacaktır tekrardan aramıza Hoşgeldin Gappy. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder