13 Ekim 2013 Pazar

ESKİ GÜNLERİNE DÖNMEYİ BEKLİYOR | KOCAELİSPOR


Türk futbolunun renkli ekiplerinden Kocaelispor üç kulübün birleşmesiyle oluştu. Bunlar; Baçspor, İzmit Gençlik ve Doğanspor. Kulübün renkleri yeşil siyah olarak belirlendi. Kulüp maçlarını 16 bin kapasiteli İsmet Paşa Stadı’nda oynuyor. Körfez ekibi ligimizin renkli ve eksikliği hissedilen takımlarındandır. Şuan ligde görmek isteyeceğiniz takımları sayın desek, Kocaelispor ismi mutlaka geçecektir. Körfez ekibinin durumu her zaman parlak olmadı. Kurulduğu günden beri futbolumuzun güzide ekiplerinden olan Kocaelispor birçok sorunla mücadele etmek zorunda kaldı. Körfez ekibine kuruluşundan itibaren bir göz atalım.

2. ligde mücadele edecek kulüplerin 3 takımdan oluşmaları gerekiyordu. Ayrıca 2. Ligde yer almak için yeterli tesis şart koşulmuştu. Bu amaç doğrultusunda Baçspor, İzmit Gençlik ve Doğanspor birleşerek Kocaelispor’u oluşturdu. Yönetim kurulu seçildi. İlk başkan İsmail Kolaylı oldu. Artık bütün koşullar sağlandı ve Körfez ekibi 1966-67 sezonuyla beraber 2. Lige merhaba dedi. Kocaelispor’un Süper Lig’e adım atması 14 sene sürdü. Bu 14 yıl içerisinde orta sıralar takımı olan Kocaelispor’un tarihi 1979-80 sezonundan sonra yazılmaya başlıyordu. 


1979-80 sezonunu lider tamamlayan Kocaelispor, Süper lige merhaba diyordu. Süper Lig’de ilk sezon orta sıralarda yer alarak bir anlamda amacına ulaşıyordu. Süper ligde bu dönemde orta sıra takımı olan Kocaelispor 86-87 senesinde düşme korkusunu yaşamış ve düşme hattının 1 basamak üstünde bitirerek lige tutunmuştur. Bir sene önce düşmekten kurtulan Kocaelispor bir sene sonra 1987-88 sezonunda düştü ve ilk Süper Lig macerası 8 sene sürdü. Düştüğü 2. Lig’de ilk sene orta sıralarda kaldı. 2. senede bir alt lige düşmekten son anda kurtulan Körfez ekibi 2.Lig’deki 3. senesinde 2. oldu. 91-92 senesini 2. Lig A Grubu’nda lider olarak bitiren Kocaelispor tekrardan Süper Lig’e merhaba dedi. 

Yazının tamamı için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder