19 Ekim 2013 Cumartesi

Budivelnik Kiev-Fenerbahçe Ülker

Büyük takımları diğer takımlardan ayıran en büyük özellikleri belkide oynadıkları son çeyreklerdir. Dün Kiev’de bunu kanıtlayan bir oyun oynadı Fenerbahce.  Son çeyrekteki 7-31’lik skorla maçı 18 sayı farkla kazanmayı bildi.  

Fenerbahce rakibi ile kısa bir süre önce Rixos Cup’ta karşılaşmıştı fakat bu maç bir gösterge değildi çünkü Fenerbahce önemli oyuncularından yoksundu. O maçı Budivelnik kazanmıştı.  Fakat bu maç Fenerbahçe sakatları dışında tam kadro idi. Obradovic maça Kenan Sipahi -Melih Mahmutoğlu-Bojan Bogdanovic-Nemanja Bjelica-Gasper Vidmar ilk beşi ile başladı.Koçun Kenan ve Melih ile başlaması hepimizi şaşırtmıştı doğrusu.  Bu Obradovic’in onlara ne kadar güvendiğini gösteriyor.  Bu beş hücüm konusunda pek sıkıntı çekmedi fakat savunmayı pek iyi yapamadıkları da aşikardı. Aslında bakarsak savunma son çeyrek dışında hep kötüydü. Rakibin hücüm silahlarını durdurmak konusunda büyük bir sıkıntı çektik. Fenerbahçe Zoriç’in etkili oyunu ile ilk çeyreği  15-18 önde geçti.


İlk çeyrekten çok farklı 2 ve 3. çeyrekler izlettirdi bize Fenerbahçe. Bunu 2. Çeyrekte 28 ve 3. Çeyrekte 34 sayı yemesinden anlayabiliriz.  Fenerbahçe gibi bir takım bu iki çeyrekte bu kadar çok sayı yememeli. Bu da hala Obradovic’in savunma anlayışının tam oturmadığını gösteriyor bizlere. Budivelnik’in guardlarının içeri driveları savunmayı bir hayli zorladı. Kenan ve Bo guardların karşında yeterince kalamadılar. Keza guardlar içeri girdiği zaman turnikelerini engelleyemedik.  Ben bunu içeride tam anlamıyla bir blok tehdidimizin olmamasına bağlıyorum. Vidmar ve Zoric’in bu ihtiyacımızı karşılayabildiğini düşünmüyorum. Bu soruna Darius Lavrinovic’in beklenmeyen derecede iyi performansı da eklenince  Fenerbahçe Ülker maçta geriye düştü. İlk yarı bittikten sonra farkın 2 sayı olmasını hücüm setlerimizin iyi işlemesine bağlıyorum, hücümda sıkıntı çekmedik.


3. çeyreğe Obradovic  Bo-Bojan-Emir-Kleiza-Zoriç beşiyle başladık.  Blake Ahearn ve Lavrinovic’in etkili performansıyla Kiev maçtaki en büyük farkı yakaladı.(64-57) Kiev üçüncü çeyrekte özellikle Ahearn’ın üçlükleriyle müthiş bir üçlük oranı yakaladı ki bu oran bir ara %60’lara kadar çıktı. Doğal olarak bu yüzde yakalanınca 34 sayı yendi bir çeyrekte ve çeyrek 77-71 geride kapatıldı. 3. çeyrek performansı açıkcası hepimizi geçen sene götürdü. Hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe’nin 30 sayının üstünde yediği çeyreklere çok alışmıştık. Bu Fenerbahçelileri baya korkuttu ve herkes acaba demeye başlamıştı.  Ama Fenerbahçe son çeyreği gerçekten müthiş oynadı ve Budivelnik’den daha iyi bir takım olduğunu tekrardan belli etti. Fenerbahçe’nin maçı kazanmasındaki en büyük etkenlerden biride son çeyrekti Bo’nun müthiş savunması oldu. İşler tamamiyle tersine döndü. Fenerbahçe olağanüstü bir savunma yaparak ilk önce skoru eşitledi, sonra da art arda basket-faullerle öne geçti. Son dakikada Bjelica’nın iki üçlük isabetiyle maçı 84-102 kazanmayı bildi. Böylece 11 maç ardından deplasmanda kazandı. Bu maçtaki 102 sayı Fenerbahce adına bir rekor oldu. Zagreb maçındaki 100 sayı rekorunu geçerek Fenerbahçe’nin en fazla sayı attığı maç oldu.
Fenerbahçe’nin önünde çok zorlu bir fikstür var ve Barcelona veya CSKA takımlarından birini yenmek ikincilik açısından önemli bir adam olacaktır. Efes ve Beşiktaş maçlarını da unutmayalım. Fenerbahçe bu dört maçtan istediği sonuçları alırsa önü çok açılır. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. İnşallah bu maç müthiş bir sezonun başlangıcı olmuş olur...

Fenerbahçe Ülker'in son çeyrekteki oyununu izlemek için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder