7 Nisan 2013 Pazar

Avrupa Liglerinde Üst Sıralar

Artık liglerde uzun bölümü geçildi. Son haftalar yaklaştıkça şampiyonluk yarışları ve Avrupa'ya katılma mücadeleleri heyecan vermeye başladı.

İNGİLTERE


Son 8 haftaya girilirken Manchester United işi bitirmiş desek yanılmış olmayız herhalde. Puan durumu da bunu gösteriyor. Manchester United bir diğer Manchester takımı City'e son 8 hafta kala 15 puan farkı atmış durumda. Sir Alex Ferguson'un öğrencileri 3 hafta içinde şampiyonluklarını ilan edebilirler.
EPL de ilk dörde girme mücadelesi heyecanlı olacak. Manchester United ilk sırayı garantilemeye çok yakın. 2,3 ve 4. için adaylar: Manchester City, Tottenham, Arsenal, Chelsea ve Everton. Bu yarışta 2.lik için en büyük aday M. City. Tottenham, Arsenal ve Chelsea -Chelsea'nin bir maçı eksik- birer puan farkla sıralanıyorlar. Bakalım Şampiyonlar Ligi'ne kimler gidecek...

İSPANYA



Son 8 haftaya girilirken Barcelona -bir maçı eksik- Real Madrid'in 10 puan önünde şampiyonluğun en büyük adayı. İspanya'da matematiksel olarak 3 takımın şampiyonluk şansı bulunuyor. Daha önceki senelerde de gördüğümüz gibi İspanya'da son haftalara avantajlı giren takımlar şampiyonluğu bırakmıyor. Barcelona 1 sene aradan sonra mutlu sona ulaşacak gibi gözüküyor. İspanya liginde en önemli kapışma 2.lik için iki Madrid takımı arasında geçecek. Real Madrid 2. yarıdaki çıkışıyla beraber 2.liğin en büyük adayı. Atletico'da 3.lüğü bırakmayacak gibi duruyor. Zira 4. Real Sociedad ile arasında bir maçı eksik olmasına rağmen 10 puan fark var.
4.lük için tam 4 aday var. Real Sociedad, Real Betis, Malaga ve Valencia Şampiyonlar ligi ön elemesi için mücadele edecekler.
Not: Malaga katılmaya hak kazansa bile 1 yıl men aldığı için Avrupa'da önümüzdeki sezon mücadele edemeyecek.

ALMANYA


Almanya Bundesliga'da şampiyon tam 6 hafta kala belli oldu. Bavyera temsilcisi Bayern München domine ettiği ligi 2. Borussia Dortmund'a 6 hafta kala 20 puan fark atarak rahat bir şampiyonluk elde etti. İlk 4 için mücadele Dortmund ve Leverkusen 2.lik için mücadele ederken 4.lük için adayların sayısı bir hayli fazla.
4.lük mücadelesinde olacak takımlar: Schalke 04, SC Freiburg, Eithracht Frankfurt, Borussia Mönchengladach ve FSV Mainz 05. Şampiyon belli olduğu için artık heyecan Şampiyonlar ligine katılma mücadelesinde olacak...

İTALYA


İtalya'da Juventus geçen seneki performansını devam ettiriyor. Son 7 haftaya girilirken maç fazlasıyla 2. Napoli'ye 12 puan fark atmış durumdalar. Matematiksel olarak 2. Napoli ve 3. Milan'ın şansı devam etmesine rağmen Juventus ipi göğüslemeye çok yakın. Seria A'da Napoli ve Milan arasında 2.lik yarışı kızışacak gibi duruyor çünkü aralarındaki puan farkı sadece 2. Matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi şansı devam eden diğer takımlar: Fiorentina, İnter ve Lazio.

FRANSA


Ligue 1'de PSG Arap yatırımların meyvelerini bu sene toplayacak gibi. Geçen sene Montpellier HSC'ye kaptırılan şampiyonluk sonrası yapılan önemli takviyelerle son 7 haftaya girilirken Olympique Marseille'nin 7 puan önünde şampiyonluğa emin adımla ilerliyor. Olympique Marseille ve Olympique Lyon PSG ile beraber ilk 3 oluşturacak gibi gözüküyor. Marseille ve Lyon arasında 2.lik savaşı kıyasıya geçecek gibi. Bu ikiliyi arkadan takip edecek takımlar ise OGS Nice, Saint-Etienne,Lille OSC, Montpellier HSC...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder