31 Temmuz 2013 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri..





Fenerbahçe Ülker'in yeni transferleri olan Linas Kleiza, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric'i bir nevi inceledik.Hem kariyerlerinden satır başları hemde oyun yapıları hakkında az da olsa bilgi verelim dedik...İşte Fenerbahçe'nin yeni transferleri..


LİNAS KLEİZA



Öncelikle kariyerini bir inceleyelim. 2005 NBA draftlarında Portland Trail Blazers tarafından 27.sırada seçilen Kleiza, seçilir seçilmez Denver Nuggets'a takas edildi. Denver'de daha çok Carmelo'nun yedeği gibi gözüksede rotasyonun önemli parçalarından biriydi. 2007-08 sezonunda Utah karşısında kariyer rekorunu (41) kırdı. 2009'da Olympiacos'a giden Litvanyalı 1 sene sonra tekrardan NBA'ye döndü. Toronto Raptors'ta 3 sene kalan Kleiza, Fenerbahçe Ülker'le 2 yıllık anlaşma sağladı. Milli takım kariyerinde ise Litvanya ile 2007'de Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanırken, 2010'da Dünya Basketbol Şampiyonası'nda aynı başarıyı gösterdi. 

Şimdi birazda oyun yapısını inceleyelim...

Başta şunu söyliyelim, eğer %100 sağlıklı ise Fenerbahçe Ülker'e çok katkı verir. Son 3 yılda sakatlıklardan dolayı oynayabileceği 220 maçın 122'sini kaçırmış. NBA'de 4 numara pozisyonu için undersized kalmasına rağmen Avrupa'da 4 numarayı domine edebilen biri. Dış şutu sayesinde de rotasyona bakılarak 3 numarada da görev yapabilir. Fiziğini gerektiğinde çok iyi kullanabiliyor. Zaten bu yönden çok katkı sağlar Fenerbahçe'ye. Hele ki geçen sene kız gibi oynayan takımı düşünürsek... Öyle bir fiziğe sahip olmasına rağmen her iki pota altında da etkili. Sert ve iyi savunmasının yanında Avrupa için iyide bir skorerdir. Üçlük çizgisinde boş bırakırlarsa affetmez. NBA'de fundamentalini baya bir geliştirdi. Kleiza'nın tek sorunu ve gerçektende büyük bi' sorunu müzmin sakat olması. Başta da söylediğim gibi sakatlık sorununu atlattıysa çok yararlı transfer olur. Obradovic onu çok etkili bir biçimde kullanacaktır.

Linas Kleiza - Fenerbahçe Ülker'e Hoşgeldin...





NEMANJA BJELİCA


 
9 Mayıs 1989 doğumlu 24 yaşındaki Sırp oyuncu kariyerine 2007'de başladı. Arkadia Traiskirchen Lions'ta oynarken Red Star Belgrade tarafından keşfedilen Bjelica, 2010 yılına kadar Red Star'da oynadı. 2010 NBA draftlarında 35.sıradan Wizards tarafından seçildi. Daha sonra Caja Laboral'e geçen genç yıldız şimdi ise Fenerbahçe'ye transfer olmuştur.

2008 yılında Fenerbahçe'de hazırlık kampına katıldığını biliyorsunuzdur. Tanjevic tarafından beğenilse de takımda çok genç oyuncu bulunduğundan ötürü takıma alınmamış. Fenerbahçe Ülker'in uzun yıllardır aradığı bir 4 numara. Power Forward mevkiisinde oynamasına rağmen dış atışları tehlikeli. Özelliklede o boya rağmen bu kadar rahat üçlük atması şaşırtıcı. Orta mesafede gerçekten de becerikli. Penetre üzerinden iyide hücum ediyor diyebiliriz. Bazı basketbolcular çok iyi savunmacıdır, bazıları ise şutördür. Bjelica'da hepsinden biraz biraz var. Savunmasını bir iki kat ilerletse şuan Amerika'da olurdu. Pota altını pek domine eden birisi değil. Obradovic, Bjelica gibi genç yeteneklerden oldukça fazla verim alan bir koç. Bjelica'yı da çok iyi kullanacaktır.

Nemanja Bjelica - Fenerbahce Ülker'e Hoşgeldin...



LUKA ŽORİC


 
5 Kasım 1984 yılında Hırvatistan'da doğan Zoric basketbola ülkesindeki takımlardan olan Sonik-Puntamika takımında başladı. Sırasıyla, ülkesinden Cibona Zagreb, Slovenya’dan Union Olimpija, ülkesinde Sibenka, Cibona Zagreb ve KK Zagreb takımlarında oynayan 28 yaşındaki Zoric, 2011 yılında İspanyol Unicaja Malaga takımına transfer oldu. 2 yıl Malaga'da oynayan Zoric, Fenerbahçe Ülker'e transfer olmuştur.

İkili oyunlarda ve sırtı dönük oyunlarda çok iyidir. Geçen sene iyi oynamasına karşın ondan önceki senelerde iyi oynadığını şahsım adına söyleyemem. Çoğu kişiye göre Avrupa'nın en iyi 3 pivotundan biri. Ancak bana göre öyle değil. Fiziğini iyi kullanamadığını söylemem lazım. Zaman içinde savunma sertliği kazanması şart. Gerçi geçen sene Malaga'yı sırtlayan kişiydi kendisi. Yeteneklerinin açıkçası kısıtlı olduğunu düşünüyorum ama bir yandanda yanında Kleiza gibi bir oyuncunun oynayacak olması kendi performansını da değiştirir. Kleiza'yla birlikte uzunların çok sayı atacağıda belli. Obradovic almışsa vardır bir bildiği deyip çekilmek istiyorum bir kenara.



Luka Zoric- Fenerbahçe Ülker'e Hoşgeldin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder