22 Temmuz 2013 Pazartesi

Fenerbahçe'de orta saha rotasyonu

Fenerbahçe'de geçen sezon sosyal medyada taraftarın ısrarla transfer istediği orta sahada 11 oyuncu oldu. Bu  sezon yapılan Alper ve Holmen transferlerinin ardından orta sahada hangi oyunculara forma verileceği merak ediliyor.

Takımın yeni teknik direktörü Ersun Yanal'ın ilk 11'i kurarken orta sahada işi oldukça zor diyebiliriz. Hangi oyuncuya forma vermezse, eleştirilere sebep olacak. Bu kadar orta saha rotasyonunun olduğu bir diğer takım ise Alman devi Bayern Münih. Alman basını bunun için "Pep takımı 1-8-1 mi oynatacak" diyerek dalgasını geçmişti. Martinez, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Ribery ve Müller gibi oyuncular varken Götze ve Thiago transferi orta saha rotasyonu oldukça geniş bir hale geldi.

Fenerbahçe'de teknik direktör Yanal'ın elinde fazlasıyla orta saha oyuncusu olduğu için 3-5-2'yi denemesi gayet doğal. Üçlü defansın ortasında daha öncede bu sistemde oynamaya alışık olduğu için Alves'in oynaması beklenirken, sağ kanatta Gökhan'ın, sol kanatta Kadlec ya da Hasan Ali'nin oynaması bekleniyor. Sağ bekin alternatifi olan Topuz'un önünde PSV gibi ciddi bir rakip var. Topuz'un bu sınavında vereceği mücadeleye göre ilerleyen günlerde sağ bek transferi yapılabilir.



Orta alanda Kuyt (mevcut kadroda alternatifi yok)-Meireles-Emre-Alper-Caner'e görev vermesi durumunda Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Krasic, Stoch, Topal, Cristian, Holmen, Salih Uçan, Recep Niyaz'dan en fazla üçü yedek kulübesinde oturacak. Bu durumda tribünde oturan her oyuncunun anlayış göstermesi gerek. Bana göre geçen sezonun en iyilerinden Salih ve Mehmet Topal'ın ilk 11'de olmadığı her kadro eleştirilere sebep olacaktır. Topal'ın defansif anlamda ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu geçen sezon birçok maçta gördük. Salih oynamadığı sürece Fenerbahçe kaybedecektir.

Santraforda ikili olarak Sow-Webo/Cardozo düşünülebilir. Bu mevkiye Cardozo (transferi gerçekleşmez ise Demba Ba düşünülebilir) ve bir yerli santrafor transferi yapılması kanaatindeyim.  Federasyonun yabancı oyuncu kararı sonrası bir yerli santrafor transferi gerçekleşmezse Stoch ve Krasic'in takımda tutulmasının anlamı kalmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder