28 Temmuz 2013 Pazar

Fenerbahçe'de orta saha rotasyonu #Vol2



İlk yazıda hocanın 3-5-2'yi oynatmasının büyük ihtimal olduğunu söylemiştim. Bu yazıda Yanal'ın oynatmasının muhtemel olduğun başka bir planı ve sürpriz denemeler yapabileceğine değineceğim.

Orta saha orjinli 11 oyuncunun bulunması mücadele bakımından çok iyi ancak forma giymeyen oyuncuların küsme gibi bir alışkanlığı var! Mevcut kadroya göre 3-5-2'den sonra en mantıklı plan 4-4-2 olarak gözüküyor. Galatasaray'da Fatih Terim'in yaptığı gibi orta saha, orta saha orjinli oyunculardan kurulabilir. Bu durumda Stoch ve Krasic boşa çıkan iki oyuncu. Caner'in geçen sezon orta alanda da oynaması onu avantajlı kılıyor. Sağ kanatta görev yapan Hollandalı yıldız Dirk Kuyt ise bu oyun planında en uçta görev yapabilir.

Orta alanda yeri garanti olan oyuncular Alper Potuk ve Mehmet Topal. Alper'in geçen sezonun ribaundlarda lider olması oyuncunun ilk 11'de görev yapması gerektiğini gösteren bir etken. Ligin diğer ribaund lideri olan Holmen'i de birçok maçta sahada görebiliriz. Mehmet Topal'ın oynamadığı maçlarda ise geçen sezon takımın savunmada açıklar verdiğini gördük. Topal'ın savunmaya verdiği destek yadsınamayacak kadar önemli bir etken. Raul Meireles'in satılmasının takım için daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Mevcut kadroda bana göre Meireles'in de ilk 11'deki yeri kesine yakın. Emre Belözoğlu'nun yaşının ilerlemiş olması oyuncunun yedeğe çekilmesine neden olabilir. Emre'nin bu tür durumlara alışık olması şart. Salih Uçan gibi genç bir yeteneğin bu orta alan rotasyonunda forma giymesi gerçekten çok zor.  Kendisi yedek kulübesine hapsedilmeyecek kadar önemli bir oyuncu ancak bu orta saha rotasyonunda fazla görev alamayabilir.

Geçen sezon Eskişehirspor'da orta saha oyuncusu Veysel Sarı'yı sağ bek oynatan Yanal'ın Fenerbahçe'de de böyle şeyler yapmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum. Orta saha oyuncusu Topuz'un sağ bekte istenilen performansı vermemesi hocayı başka arayışlara sevk edebilir.

Geçtiğimiz yıllarda orta sahada büyük sorunlar yaşayan bir takımın bu sezon bu mevkide, bu kadar çok oyuncuya sahip olması da oldukça ilginç bir durum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder