28 Temmuz 2013 Pazar

Pep ilk resmi maçında


Geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih, sezonun ilk resmi maçında ligdeki ezeli rakibi Dortmund karşısındaydı. Yeni teknik direktör Pep Guardiola, takımın başında ilk resmi maçına çıkıyordu. Tüm herkesin gözü bu maçtaydı, acaba Süper Kupa'yı kim kazanacaktı?

Her geçen sezon yükselen bir takım olan Dortmund, yeni sezonu kupa ile açtı. Karşısında geçen sezonu 4/4 ile kapatan Bayern Münih vardı. Yeni teknik direktör Pep Guardiola, takım üzerinde birkaç oynama yapmıştı. Schweinsteiger'ı kesmiş, yerine geçen sezon rekor bir ücretle transfer edilen Martinez'i oynatmıştı. Forvet hattında ise Gomez'i fazlasıyla arayacaklar. Birçok pozisyon zamanlama yüzünden harcanmıştı.

Dortmund açısından ise fazla değişiklik yoktu. Geçen sezon kaldıkları yerden devam ediyorlardı oyun planlarına. İlkay'ın daha olgun ve kendini bilen bir oyuncu olması, Dortmund'un işine yarayacağa benziyor. Türk oyuncu kazanılan kupanın baş mimarlarından biri. Orta sahada yaptıkları ile Dortmund'da kalmasının zor olduğunu gösteriyor. Bu sezon CL Şampiyonluğu yaşamak istediği için takımdan ayrılmak istemedi. Yeni transfer Aubameyang ise ilk resmi maçını sadece asistle tamamladı. Bu sezon kendisini yedeklerde göreceğiz gibi.



Pep Guardiola, ilk resmi maçında gözde oyuncusu Thiago'ya tokat attı. Alman medyasının buna tepkisi nasıl olacak göreceğiz. İspanyol hoca ilk maçında yaptığı denemeler ve takımın oynadığı kötü oyundan dolayı şimdiden eleştiri oklarının hedefine oturdu. Thiago'ya attığı tokatı da hesaba katarsak kendisi için eksiler yazılmaya başlandı. Müthiş bir sezon geçiren bir takıma neler vereceği merak ediliyor ancak kupaları kazanan takımın oyununda çok büyük bir değişim var. Bu değişimin ana nedeni Pep Guardiola.

Bu akşam oynanan müthiş bir mücadeleden sonra müthiş bir Almanya Bundesliga bizleri bekliyor. Almanya ligini geçtiğimiz sezonlarda sevmiyordum ancak bu sezonu heyecanla beklemeye başladım. Bu heyecanın ana nedeni Pep Guardiola, daha sonra gerçekleşen transferler.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder