14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bundesliga 1. Hafta

Bundesliga’da 2013-2014 sezonu Cuma günü oynanan Bayern Münih – Borussia Mönchengladbach maçı ile başladı. Oynanan 9 maçta toplam 37 gol atıldı.

Bayern Gladbach’ı rahat geçti.

Bayern sezona yine iyi girdi. Bavyera ekibi açılış maçında 71.000 kişi önünde Gladbach’ı 3-1 geçti. Geçen sezona göre Bayern’in defansta daha çok açık verdiği görüldü. Oynanan maçta Ribery’nin etkili performansı dikkat çekti. Maçın golleri Robben, Mandzukic ve Alaba’dan geldi. Eski Gladbach’lı Dante ise kendi kalesini avladı.



Dortmund tam gaz...

Borussia Dortmund sezon öncesi Süper Kupa’da Bayern’i 4-2 geçmişti. O maçta etkili bir performans gösteren Dortmund’un güzel oyunu devam ediyor. Her ne kadar ilk yarıda Augsburg karşısında zorlansalarda, kazanmayı bildiler. Yeni transfer Aubameyang ise hat-trick yaparak göz doldurdu.

Hannover iyi başladı.

Wolfsburg’u evinde konuk eden Hannover rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Maçın kırılma noktası Wolfsburg’lu Maximilian Arnold’un 32. dakikada kırmızı kart görmesiydi. Yine Wolfsburg'un defans oyuncusu Timm Klose ise hiç atak gelişmeyen bir pozisyonda Hannover’li bir oyuncuyu yere indirerek kırmızı kart gördü. Bu iki kırmızı kart Hannover’in işini kolaylaştırdı ve iyi bir başlangıç yaptılar.


Leverkusen evinde kazandı.


Bu sezona Schürrle’yi kaybederek giren Leverkusen evinde Kiessling, Sam, ve Son’un golleri ile kazandı. Özellikle Leverkusen’in ileri üçlüsü olan Son – Kiessling – Sam olumlu performansıyla dikkat çekti. Yeni transfer Emre Can ilk 18’de yoktu. 1996 doğumlu Levin Öztunalı ise maçın son dakikalarında şans buldu.




Hertha’dan harika geri dönüş...

Bundesliga’da 1.haftanın en ilginç skoru Bundesliga’ya yeni çıkmış olan Hertha Berlin’den geldi. Berlin evinde Frankfurt’u 6-1 yendi. Geçen sezonun Berlin için yıldızları Ronny ve Adrian Ramos bu maçtada golle buluştu. Berlin 6 gol atmasının yanında 3 topuda direkten döndü. Konuk ekibin golü ise Alexander Meier’den geldi.



Braunschweig’e yazık oldu.

28 yıl aradan sonra Bundesliga’ya çıkan Braunschweig ilk maçında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen kazanamadı. Özellikle ilk yarıda net pozisyonlardan yaranamayan ekip, ikinci yarıda Junuzovic’in golüne karşılık veremedi ve Bundesliga’ya mağlubiyet ile başladı.




Hoffenheim’i hakem yaktı.

Geçen sezon play-out’larla Bundesliga’da kalmayı başaran Hoffenheim’i hakem yaktı. Hoffenheim 1-0 öndeyken Volland’ın buz gibi golü verilmedi. İkinci yarının başlarında durumu 2-0 yapan Hoffenheim Nürnberg’in 3 dakikada bulduğu 2 gole karşılık veremedi ve puanlar paylaşıldı.

Gol düellosunu Mainz kazandı.

Maça iyi başlayan Mainz 15.dakikada golü buldu. Stuttgart’ın yıldızı Ibısevic’in ise cevabı gecikmedi. Ard arda goller bulan Mainz  İkinci yarıda durumu 3-1’e getirdi. Stuttgart adına ise Harnik’in 83’te attığı gol yetmedi. Mainz’ın maçı kazanmasındaki en büyük etken muhteşem kurtarışlar yapan Heinz Müller’di.





Maçın hakkı beraberlik...

Haftanın son maçı olan Schalke – Hamburg maçı adeta golle başladı. Schalke’nin yıldız oyuncusu Huntelaar Schalke’yi 2.dakikada öne geçirdi. Hamburg iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maçta puanlar paylaşıldı. Schalke’lilerin maçın yanında üzüldüğü bir şey daha vardı. Draxler’in sakatlığı..

Haftanın futbolcusu: Pierre-Emerick Aubameyang
Gabon’lu forvet Augsburg deplasmanında yaptığı hat-trick ile göz doldurdu.

Haftanın takımı: Hertha Berlin
Bundesliga 2’den tekrar Bundesliga 1’e dönüş yapan Berlin ilk haftaya fırtına gibi girdi. Başkent ekibi Frankfurt’u adeta ezdi geçti.

Bundesliga’da 1.hafta maçlarını toplam 369.091 futbolsever izledi.

Maç başına ortalama seyirci sayısı: 41.010




                               Whoscored.com’a göre haftanın 11’i


                             Bundesliga'da ilk haftanın puan durumu:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder