5 Ağustos 2013 Pazartesi

Monaco dönüyor !

Fransa'nın köklü ekiplerinden Monaco'nun yeni sahibi Rybolovlev ve takımın Ligue 1'e dönüşü hakkında değerlendirmede bulunduk.


Çok değil, henüz 2 sene önce maddi sıkıntılar yaşayan, 2. lige düşen ve 3.lige düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan Monaco, Rus iş adamı Rybolovlev'in geleşiyle Ligue 1'de şampiyonluğa aday.

Dünya'nın en zengin 100 iş adamından biri olarak gösterilen Rybolovlev, aralık 2011'de Monaco kulübünün %66'lık payını 200 milyon € karşılığında satın aldı. Bu paranın tümünü şimdiden transferlere harcayan Rus iş adamı, duracak gibi değil, bu transferlere devam edecegi aşikar. 

RYBOLOVLEV KIMDIR?


Dünyanın en zengin 89. kişisi olarak gösterilen 47 yaşındaki Rybolovlev, Rusya'nın en büyük şirketlerinden birine sahipti, 2010 yılına kadar, Poutine ile yaşadığı sorunlar nedeniyle şirketi 5 milyar € karşılıgında satıp, ülkeyi terketmişti.

O günden bu yana şirket işlerine pek girmeyen ve daha çok sakin bir hayat yaşayan Rybolovlev 2011 yılında Belarus ekibi Dynamo Minsk'i satın almak istemişti. Ancak istenilen yüksek ücret nedeniyle vazgeçmisti. 2011 yılından bu yana ailesine ve kendine vakit ayırıyor ve birçok harcama yapıyor. İşte onlardan birkaçı:

-Monaco'da 135 milyon € karşılığında villa satın aldı.
-Florida'da 95 milyon €  ve İsviçre'de 105 milyon €'luk villa.
-150 milyon € karşılığında Yunan adası satın aldı.
En pahalı harcaması ise önceden belirttigimiz gibi 200 milyon € karşılığında Monaco'nun %66'lık payı.

RYBOLOVLEV ILE MONACO

2011 aralık ayında Monaco için yeni bir sayfa, yeni bir dönem başladı. Rybolovlev'in gelişiyle maddi durumlar düzeldi, güçlendi ve takıma önemli takviyeler yapıldı. O zamanlar düşme hattında bulunan Monaco'ya devre arası 9 transfer yaptı, ligin 2. yarısında sadece 4 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar ligi 8. sırada tamamladı.

Monaco 2012-13 sezonuna iddiali bir kadroyla girdi. Önce takımın başına başarılı teknik adam Claudio Ranieri getirildi. Ardından Raggi'yi bonservissiz, N'Dinga'yı 6 milyon €, Poulsen'i 2 Milton € karşılığında ve Bejrami'yi kiralık olarak kadroduna kattı. Lige fırtına gibi başlayan Ranieri'nin öğrencileri ligin ilk yarısını lider tamamladı. Ardından devre arasını da boş geçmeyen Monaco, genç Arjantinli yıldız Oczmpos'u 11 milyon € karşılığında kadrosuna kattı. Ligin 2. yarısında liderliği bırakmadılar ve sezonu ilk sırada tamamlayarak 2 yıl aradan sonra tekrar Ligue 1'e yükseldiler.

2013-14 sezonunda şampiyonluk hedefleyen Monaco transfer sezonuna hızlı başladı ve kadrosuna birçok dünya yıldızını kattı:

-Moutinho (25M €, Porto) 
-Rodriguez (45M €, Porto)
-Falcao (60M €, A.Madrid) 
-Carvalho (bedelsiz)
-Toulalan (5M €, Málaga) 
-Abidal (bedelsiz)
-Martial (5M €, Lyon) 
-Isimat-Marin (4M €, Valencienne)



Gelin şimdi Monaco'nun kadrosuna bakalım:

Kaleciler:
Danijel Subašić, Flavio Roma, Caillard

Defans:
Sağ bekler: Fabinho, Isimat-Mirin
Stoperler: Carvalho, Raggi, Wolf, Kagelmacher, Lopez
Sol bekler: Abidal, Tzavellas

Ortasaha:
Orta saha (orta): Moutinho, Poulsen, N'Dinga, Toulalan, Coulibaly, Obbadi
Sağ/sol açık: J.Rodriguez, Ocampos, Carrasco,  Malonga, Dirar

Forvet:
Falcao, Ibrahima Touré, Martial, Rivière, Barazite

Ligin ilk haftasında Bordeaux ile karşılaşacak olan Monaco 6 hazırlık maçı oynadı. Bu maçlarda 4 galibiyet, 2 mağlubiyet alan kırmızı beyazlılar oldukça güzel, ofansif bir futbol sergiledi ve tam 23 gol attı. Bakalım Ranieri'nin öğrencileri bu güzel futbolu Ligue 1'e yansıtabilecek mi?...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder