2 Ağustos 2013 Cuma

STSL'ye Gelen Yetenekli Stoperler

Transfer dönemlerinde genelde takımlarımız yabancı haklarını her zaman orta saha, hücuma yönelik, forvet oyuncuları ile doldururdu. Bu sene en çok dikkat çeken hususlardan biri defansa yapılan çok sayıda takviye. Artık Anadolu takımları yıldız düzeyinde sayılabilecek oyuncular getirebiliyor. Sizin için hem 4 büyüklerin hem anadolu takımlarının dikkat çeken transferlerini mercek altına aldım...

Pedro Franco - Beşiktaş 



Beşiktaş'ın yeni transferi Franco Millonarios’tan 2.4M € bedeli ile transfer edildi. Oynadığı hazırlık maçlarında göze çarpan hem stoper hem de orta sahada oynayabilme kabiliyeti var. Kendine olan yüksek özgüveni ve Güney Amerikalılar'da ekol haline gelmiş hücum savunmadan başlar mantığı fazlasıyla Franco’da mevcut. Genç yaşına rağmen (21 yaşında) Millonarios’ta yüzler kulübüne giren ender oyunculardan. 2011 Toulon Turnuvası'nda en iyi savunma oyuncusu ve Kolombiya milli takımı ile 2009-2011 turnuvalarında U-20'de hem kaptanlık hem şampiyonluk yaşadı. 

Aurelien Chedjou - Galatasaray 


Galatasaray'ın yeni transferi Chedjou Lille’den 6.3M € + 2.2M € bonus bedeli ile transfer edildi. Hazırlık maçlarında formsuz gibi gözükse de kesinlikle çok iyi transfer. Sow, Gervinho, Hazard ve Rami ile Lille’in şampiyonluğunda katkısı çok ama çok büyük. Sogukkanlılığı, hızı, çabukluğu, pozisyon bilgisi ve doğru yerde durması en büyük artıları. Galatasaray'ın ihtiyacını zamanla giderecektir ve Galatarasay savunmasının vazgeçilmezi olacaktır. 

Renato Civelli - Bursaspor 


Bursa'nın yeni transferi Civelli, Nice’ten bedelsiz olarak transfer edildi. Muazzam bir fiziğe sahip olan Civelli (1,95 boy) sertlik ve çılgınlık konusunda Bruno Alves ve Lugano’yu aratmayacak cinsten. Arjantinli oyuncu aynı zamanda İtalyan 
pasaportuna da sahip. Kafa toplarındaki etkinliği ve sert, agresif, yıldırıcı markaj yapısı ile biliniyor. Ölü top ve köşe vuruşları içinse büyük tehlike oluştaracak bu sene ligimizde. Yavaş ayaklarının dezavantajını oyun görüşü ile kapatan Civelli, bu sene en favori oyunculardan biri olmaya aday. 

Manuel da Costa - Sivasspor 


Sivas'ın yeni transferi Costa, Lokomotiv Moskova’dan 2.5M € bedel karşılığında transfer edildi. 86 doğumlu Portekiz jenerasyonun 1 numaralı yıldız adayıydı. Annesi Portekizli, babasi Faslı olan, fiziğine rağmen çok atletik bir oyuncu (1,92 boy). Oyun kurucu stoperlerden olan Costa’nın en büyük avantajı hızlı bilekleri ve çabuk sezgileriyle ligimizde ön plana çıkacaktır. Gece hayatı, bardaki kavgaları ve tecavüz suçlamaları ile bilinen Costa, Sivas'ta neler yapacağı ise bu konuda büyük bir soru işareti. Yeteneği ile kariyeri çok farklı yerlerde olan Manuel için Sivas kurtuluş yolu olabilir. Göstereceği performans ile 3 büyüklerin transfer listesine gireceğinden şüphem yok. 

Ryan Donk - Kasımpaşa 


Kasımpaşa'nın yeni transferi Donk, Club Brugge’den 2M € karşılığında transfer edildi. Uzun boyu (1,92) ve top tekniği ile dikkat çeken Ryan’ın en büyük artısı diğer stoperlere göre hem 4'lü savunma hem 3'lü savunmada oynayabilme yeteneğinin olması. Brugge’de sıkça 3'lü savunmanın liberosu olan Donk Alcatraz ve Hoefkens ile çok iyi 3'lü oluşturdu. Geriden oyun kurabilen ve sık sık uzun top atarak oyunu hızlandırabilen bir defans. 

Sebastien Puygrenier - Karabükspor 


Karabükspor'un yeni transferi Puygrenier, Nancy’den geldi ve 2 yıllık sözleşme imzaladı. Kariyerinde Zenit, Bolton, Monaco gibi deneyimler yaşayan oyuncu, Deumi’nin yerini kolaylıkla dolduracaktır. Sağlam fiziği ve mücadeleci yapısı ile bilinir.

1 yorum:

  1. En iyisini unutmuşssun belki de bilmiyorsun: Godfrey Oboabona
    Nijerya milli takımında kaptan Yobo'yu kesen 3 stoperden en genç ve yetenekli olanı. Rizespor'un takım çok iyi zaten; Hurşut Meriç, Kweuke, Sercan Kaya, Oboabona, Ali Adnan, genç stoper Cumali Bişi ve Serkan Kırıntılı. Bir Anadolu takımı için düşük bütçeyle kurulmuş çok iyi bir takım. Obaobona bana göre Sercan Kaya ile beraber takımın en iyisi.

    YanıtlaSil