7 Ağustos 2013 Çarşamba

Moussa Sow "Alhamdoulillah Victoire"

Moussa Sow, Fenerbahçeli kardeşlerimin deyimiyle "MÜCAHİD", din kardeşim, geleli 1,5 yıl oldu ama taraftarın sevgilisi olmayı kısa sürede başardı.


2012 yılı Fenerbahçe için çok zor bi yıldı. İçinde bulunduğu durum nedeniyle elden oyuncu çıkartmak zorunda kaldı. Niang, Emenike, Andre Santos ve Lugano takımdan ayrılan isimler oldu. İki forvetini birden kaybetmesi Fenerbahçe'yi sıkıntıya soktu. Transfer döneminin sonları olması bu oyuncuların yerini doldurulmasını zorlaştırdı. Transferin son günü sürpriz bir şekilde Henri Bienvenu açıklandı. Ancak Bienvenu, Niang ve Emenike'nin ayrılmasıyla oluşan boşluğu dolduramadı.


Aykut Kocaman devre arası forvete takviye istedi. Yönetim, Aykut Hoca'nın raporu doğrultusunda Senagalli golcü Moussa Sow'a yöneldi. Moussa Sow, bonservisini yöneticilerin karşılaması sonucunda 10M € bedelle Lille'den transfer edildi. Fenerbahçe ile ilk maçına Beşiktaş karşısında çıkan Moussa, ilk golünü de bu maçta atıyordu. Sezon ortasında gelen Sow, Afrika Kupası ve sakatlıklar yüzünden ancak 10 maça çıkabildi. Bu 10 maçta 6 gol ile katkı sağladı.


2012-13 sezonu Sow'un Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olduğu sezondu. Moussa, 31 maçta forma giydi. Bu maçlarda 15 gol 2 asistlik performansıyla dikkat çekti. Ayrıca müzmin sakat olduğu iddia edildi. Ne olduysa ondan sonra oldu. Moussa'nın performansı o günden sonra yukarıya tırmandı. Taraftar onun sempatikliğini, yaşantısını, gol sevinici sevdi, onu sahiplendi.

Son vuruşlarında, özellikle kaleciyle karşı karşıya kaldığında tercihleri kötü de olsa o hep zor vuruşları deniyor. Israrının meyvesini de attığı jeneriklik gollerle alıyor.

2013-14 sezonunda ne mi yapıyor? Atıyor, attırıyor... Geç geldi, idman eksiği var denildi, oruç tutuyor, oruç oyununu engeller dediler. Ama o hala bildiğimiz Sow. Kaldığı yerden devam ediyor. Onu bu forma altında daha uzun yıllar izleyeceğiz inşallah. Onun transfer edilmesini isteyen, transferinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun... 



Onu bana sevdiren özellikleri yaşantısı, efendiliği, hırsı ve en önemlisi bizi, taraftarı sevmesi ve değer vermesi. Hep bizle beraber kal mübarek insan.

Moussa Sow - 2011/2012 Golleri

 

Moussa Sow 2012-2013 Golleri



Sow'un Salzburg'a attığı Dennis Bergkamp vari enfes gol



İşte Twitter'da Moussa Sow hakkında yazılanlar:


@oguzccn: Ne Emenike ne Cardozo, Fenerbahçe Moussa Sow'un kıymetini bilmeli müthiş santrafor Moussa! Golden sonraki secdene kurban olurum senin.

@bugragnccc: Moussa Sow'un hiç bir golü normal olmaz mı? Hepsi müthiş kaliteli aslan parçası :-)

@Mervebilgin1907 : Moussa Sow'u bize transfer olduğu ilk andan itibaren aşırı seviyorum ve neden bu kadar çok sevdiğimi henüz çözemedim.

@mertsariisik: Bence Emenike, Cardozo ile uğraşacağımıza Moussa Sow'u nasıl klonlayabiliriz onu araştıralım.

@aknsenn: Moussa Sow, ne güzel bi adamdır.

@cayanolu: Moussa Sow, iyiki seni Fenerbahçe'ye getirmişler.

@fenerbahcem53: Moussa Sow, Dennis Bergkamp misali gollerini atmaya başladı. Hadi hayırlısı bakalım :)

@zeynep10combr: Attığı her golden sonra Allah'a şükreden, hırslı, mücadeleci, azimli, inançlı ADAM! Bize Allah'ın bir lütfu, hediyesi o. Böylesi zor gelir, çok zor.

@EmreOzz: Futbola duygusal yaklaşmaya karşıyım ancak FB'de bir Alex gidince üzüldüm bir de Moussa Sow giderse üzülürüm. Kaliteli adam...

@eminuzun: Adam atınca da normal gol atmıyor, başka bir yeteneksin Moussa Sow...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder