12 Ağustos 2013 Pazartesi

Yine Yeni Yeniden




Büyük heyecanla beklenen Süper Kupa maçı sonunda oynandı. Maçı Drogbanın 99.dakikada gelen kafa golüyle Galatasaray 1-0 kazandı.

Maçın ilk 45 dakikası karşılıklı pozisyonlarla geçti.Galatasaray Drogba, Sneijder ve Melo ile etkili olurken Fenerbahçe Sow ve Baroni ile pozisyonlar buldu. İlk 45 dakika eşitlik bozulmadı. İkinci yarıda Galatasaray oyuna ağırlığını koymaya başladı. Buna Bruno Alves'in 3 dakikada 2 sarı kart görüp oyundan atılması da eklenince Fenerbahçe iyice oyundan düştü. Galatasaray çok pozisyona girdi ama Mert Günok kendisinden beklenmeyen düzeyde iyi oynayınca 90 dakika 0-0 eşitlikle sona erdi ve maç uzadı. 

Uzatmanın henüz ilk devresinde 99. dakikada Hakan Balta'nın ortasında Drogba'nın güzel kafa vuruşu ile Galatasaray 1-0 üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe her zaman olduğu gibi golü yedikten sonra canlandı. Caner'in oyuna girişi takıma hız kazandırdı. Maçın ilginç detaylarından biri ise Fenerbahçe'nin ilk köşe vuruşunu 100.dakikada kazanmasıydı. Fenerbahçe son dakikalarda Sow ile pozisyonlar bulsada maç 1-0 Galatasarayın üstünlüğü ile sona erdi ve Süper Kupa'yı kaldırdı.



Oyunculara ve oynanan oyuna gelelim...

Fenerbahçe sezon sonunda Aykut Kocamanla yolları ayırıp Ersun Yanalı göreve getirmişti. Yapılan transferler ve hocadan beklentiler büyüktü. Boluspor ve Lankaran maçlarında taraftarın istediği Fenerbahçe sahadaydı ancak PSV ve Salzburg maçlarında bir Fenerbahçe klasiği olan gol yedikten sonra önde basma ve iyi oynama durumu devam edince taraftar endişeye kapıldı. Oyuncularda bu endişeye kapılmış ki her şeyi şip şak yapma isteği vardı sahada. İlk 30 dakikada iyi oynayan Fenerbahçe gol yiyene kadar kendi yarısahasını geçmekte çok zorlandı. 

Fenerbahçe maça Volkan, Meireles, Gökhan, Egemen ve Emenike'den yoksun çıktı. Bu eksikler özellikle ofansif yönden Fenerbahçe'yi çok zayıf tuttu. Takımda beceri-güç dengeside kurulamadı. 

Galatasaray'ın Hakan-Gökhan-Semih-Eboue defansı birlikte oynamamalarına rağmen iyi maç çıkardı. Maçın kazananları maçı kaybetmelerine rağmen Hasan Ali ve Mert Günoktu. Hasan sol bekte Mert kalede çok iyi performans gösterdiler. Sol bekte eleştirilen Kadlec stoperde beğenildi. Mehmet Topuz ise sağ bekte yaptığı hatalarla eleştirilen isimlerden oldu. Özellikle Gökhan'ın yokluğu 3 forvetin etkinliğini fazlaca azalttı. 

Maçta Fenerbahçe'nin 10 numara eksikliği de fazlaca göze çarptı. Ayrıca Fenerbahçe'nin dripling yapan oyuncusu ve 4-3-3 ün ortasında çalım atan oyuncusu yok. Geçen sezon çok pas atan ve topla çok oynayan Fenerbahçe bu maçta sınıfta kaldı. Topla oynamada %44'te kaldı. Ayrıca pas isabetindede Fenerbahçe rakibinin altında kaldı



İstatistiklere bakacak olursak;
Galatasaray kaleye tam 34 şut atarken Fenerbahçe 14 şut attı. Galatasaray'ın bu kadar fazla şut atmasının ana nedeni Alves dışındaki defans üçlüsünün özellikle Drogba ve Sneijderi tutma konusunda sıkıntı yaşamasıydı. 

İsabet konusundada Fenerbahçe rakibinin altında kaldı. Galatasarayın attığı 34 şuttan 1 gol çıkarmasının ana nedeni Mert ve atılana kadar B. Alves'in üstün performansıydı. Özellikle Alves'in kendi görevinin yanında beklerin açıklarını kapaması farkı önledi.



Maçın adamı ise Mert Günok oldu.





3 yorum:

  1. Admin fenerli misin bu ne sacma bi yazıdır

    YanıtlaSil
  2. cok dogru guzel ve anlamlı bi yazı

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı biraz daha gelistirmelisiniz. Anlaşıldigi kadarı ile bu ışte yenisiniz. Yapmıştı büyüktü tarzındaki kısımlar biraz abez tu tı yerine daha olayin içinde imis gibi anlatirsaniz daha iyi olabilir. İyi bi iş cikarmissin yinede.

    YanıtlaSil