8 Eylül 2013 Pazar

Armindo Tue Na Bangna ‘Bruma’

Galatasaray'ın yeni yıldız adayı transferini mercek altına alalım...



Babası Gine Bissau’lu, annesi Portekizli olan Bruma, futbolcu olma hayalini gerçekleştirmek için doğup büyüdüğü topraklar olan Bissau’yu bırakıp Portekiz'in Lizbon şehrine gitmeye karar verir. 12 yaşında babasının büyük desteği ile birlikte Portekiz'in yolunu tutar... 

2007‘de Academia de Puma altyapı seçmelerine girer ve hemen kulübe entegre olur. 2012 yaz aylarında Sporting Lizbon ile A takıma çıkmaya başlar ve profesyonelliğe ilk adımlarını atar. Sporting teknik direktörü Jesualdo Ferreira tarafından 18 kişilik kadroda kendine yavaş yavaş yer bulmaya başlar. Bir lig maçında oyuna girerek (Maritimo maçı) takımını galibiyete taşıyan golü kaydeder. Ama hem hocanın kovulması hem de kulübün o anki kaos durumundan dolayı aynı yıl Sporting B takımına gonderilir ve cok başarılı bir sezon geçirir. 25 maçta 6 gol 6 asisti hanesine yazdırır. 



2012-13 sezonunda takımın başına getirilen Jardim tarafından kampa alınmasina rağmen yönetimle olan sorunları yüzünden kadro dışı bırakıldı. Kendisine sunulan teklifi beğenmeyen ve gitmek istediğini yönetime iletirken menajeri ile kulüp başkanı Bruno de Carvalho ile davalık olması -küfür ettiği iddaa ediliyor- tamamen Sporting ile bağlarini kopardı. Sözleşmesinin +1 yıllık opsiyonu devreye sokarak satış listesine konulmuştur.



24-10-1994 doğumludur ve 1.73 boyundadır. 
Lakabı: Leoes de Alcochete (Alcochete Aslanı) 
En yakın arkadaşı: Tiago Ilori 
İdol oyuncusu: Cristiano Ronaldo 
İdol teknik direktörü: Jose Mourinho 
Hedefi: ‘En büyük hayalim Mourinho ile çalışmak’ demiştir. 

  • Luiz Felipe Scolari ve Jose Pekerman gibi isimlerle birlikte çalışan Academia altyapı hocalarından Galvez onun için ‘Ronaldo, Nani, Quaresma ile birlikte çalıştığım en yetenekli oyuncudur’ demiştir. 
  • 2013‘ün devre arasında Manchester City ve Liverpool gibi kulüplerden gelen teklifleri ‘yedek kalmak istemiyorum, oynamak istiyorum’ diyerek reddetmiştir. 
  • Türkiye'de düzenlenen U20 turnuvasında oynadığı 4 maçta 5 gol atarak dikkat çekmiştir ve turnuvanın en golcü ikinci oyuncusu seçilerek ‘Gümüş Ayakkabı’ ödülünü almıştır. 
  • Portekiz kamuoyu tarafından geleceğin yıldızı olarak görülüyor.
İşte Bruma:

Artıları: Bana göre orijinal mevkisi kanat oyuncusundan çok ikinci forvet (9.5 numara) ve santrfordur. Çok yönlü diyebilirim. 4-3-3 ve 4-2-3-1 gibi sistemlerde çok rahatlıkla oynayabilir. 4-3-3'un sol açığı veya sağ açığı gibi bir çok farklı pozisyonlarda ve fiziğine rağmen inanılmaz kuvvetli olması Emenike’yi andırıyor. Burak Yılmaz gibi hem toplu hem topsuz alanlara çok çabuk koşu yapabilmesi, sağ ayaklı olmasına rağmen ters kanatta oynayabilmesi de en iyi meziyeti. Bitiriciliği ve son vuruşlardaki becerisi, topu ayağına yapıştırıp saklayabilmesi de bir diğer dikkat çekilmesi gereken nokta. 


Eksileri: Hem saha içi ve saha dışı mental eksikliği, çabuk sinirlenip aniden oyundan düşmesi. (Sporting B’de oynarken çok yaşadı.) Sporting yetkilileri ile olan sorunları, Vercauteren ve Sa Pinto ile anlaşamaması sonucu bir türlü A takıma çağrılmaması, topu haddinden fazla ayağında tutması, takım arkadaşları ile olan kollektif zayıflık oyuncu da dikkat edilmesi gerek diğer yönler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder