3 Eylül 2013 Salı

İzzet TÜRKYILMAZ


Küçükköy Belediyespor'un açtığı spor okullarında basketbol hayatına atılan oyuncu, daha sonra Banvit altyapısına geçti. Banvit'in Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden pilot takımı Genç Banvitliler'de oynadı. 2010-11 sezonunda Banvit forması ile Türkiye Basketbol Ligi'nde ilk kez oynadı. 2010-11 TBL normal sezonunu maç başına 2,6 sayı 1,3 ribaund ve 0,4 asist ortalaması ile tamamladı. Play-off'ta ise maç başına 0,8 sayı 1,6 ribaund ortalaması elde etti.

( Türkiye Erkek Basketbol Milli Takımı ile 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele etti.)

NOT: Bilgiler Wikipedia’dan. 


Nereden başlayacağımı bilemedim, İzzet garip bir arkadaş (yanlış anlaşılmasın fiziki görünüşü üzerine söylemiyorum bunu) 2,10 küsür boyu var buna rağmen  ayakları çabuk, top hakimiyeti ‘eh işte’, atletizmine söz yok ‘Maşallah’, ortalama sayılabilecek şutu var ve gözlemleyebildiğim kadarıyla sorumluluk almaktan kaçmayan bir oyuncu profili çiziyor. 4-5 pozisyonunda oynayan bir oyuncu için bu saydığım özellikler üst düzey ama İzzet’in ortası yok. Yani neyi iyi yapabiliyor diye sorduğumuzda cevap veremiyoruz. Bununla beraber madalyonun bir de diğer yüzü var. Tabii ki en büyük zaafı fizik olarak çok zayıf olması. Eşleştiği (EL’de eşleşeceği) adamlar neredeyse size olarak İzzet’in 2 katı olacaklar ve İzzet buna hazır değil (gibi). Bir diğer eksiği de net bir pozisyonunun olmayışı. 2010’dan beri ‘3-4-5 oynayan genç  geliyor’ dendi. Doğru, geldi lakin 3 pozisyon içinde zaafları var. 5 oynaması boy olarak kabul  edilebilir ama kalınlık anlamında imkan yok. 4 numara için de aynı sıkıntıları barındırıyor. Vücut temasından kaçacak bir oyuncu değil+blok özelliği var vs. Ama özellikle Euroleague’deki rakiplerini düşününce çok zorlanacağını ön görmek pekte zor değil. 3 numara için eşleşme problemi yaratır, aynı şekilde o problemi kendisi savunmada yaşayabilir. Yani ‘Nereden baksan tutarsızlık’.


Malum Türkiye’de yerli havuzu dar ve o bölgede oynayan Kaya Peker ile yollar ayrılmışken mantıklı bi transfer gibi görünüyor. Bu transferi ‘Geleceğe Yatırım’’ transferi olarak da görebiliriz. Potansiyelli bir oyuncu, Draft olmuş bunu tartışmak saçmalık olur. Ama bu potansiyelinin ne kadarını sahaya yansıtabildi, bundan sonra ne kadarını yansıtabilecek? Daha doğru bir tabirle Obradovic ondan neler çıkaracak (?) Merak konusu.

İzzet Türkyılmaz'dan bloklar;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder