13 Eylül 2013 Cuma

Maç Öncesi: Bayern Münih - Hannover


Bayern Münih – Hannover 96

Bundesliga’nın 5. haftasında Bayern Münih, evinde Hannover 96’yı ağırlayacak.

Bayern Münih, Dortmund ile şampiyonluk mücadelesini sürdürmek istiyorsa kazanmak zorunda. Freiburg maçında bir kaza yaşayan Bavyera ekibi, ardından UEFA Süper Kupası’nda Chelsea karşısında penaltılarda gülmüştü.
Hannover ise ligde sadece M’Gladbach’a yenildi. Mainz karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen kazanmasını bilen Mirko Slomka’nın öğrencileri, ilk 4 hafta sonunda 9 puan ile 4.sırada yer alıyor.

Geçen sezona nazaran daha az gol atan ve kalesinde daha fazla pozisyon veren bir Bayern var. Bu sezon oynadığı 4 maçta 7 gol atan Bayern geçen sezon ise ilk 4 haftada tam 14 kez fileleri havalandırmıştı.




Bayern Münih eksikler: Javi Martinez, Thiago Alcantara, Jan Kirchoff, Holger Badstuber,  Mario Götze ve Schweinsteiger’in durumu belirsiz.
Hannover 96 eksikler: Steven Cherundolo, Christian Pander, Mame Diouf, Andre Hoffmann, Wellington França ve Szabolcs Huszti

Bayern Münih – Hannover 96 arasında oynanan son 3 maç
24.03.2012: Bayern Münih 2-1 Hannover
24.11.2012: Bayern Münih 5-0 Hannover
  20.04.2013: Hannover 1-6 Bayern Münih 

Maç öncesi öne çıkan bilgiler
- Bayern Münih, ligde evinde oynadığı son 10 maçı kazandı.
- İki takım arasında oynanan son 9 maçta 2.5 gol barajı aşıldı.
- Hannover, Bayern ile deplasmanda oynadığı son 15 maçın 13’ünde kalesinde en az 2 gol gördü.
- Bayern Münih, evinde oynadığı son 10 lig maçının 9’unda en az 2 gol atmayı başardı.


YORUM:
Hannover lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen Bayern karşısında çok önemli oyuncularından yoksun çıkacak. İlk 4 maçta 2 gol atan Diouf sakatlığı sebebiyle, yine 3 maçta 2 gol atan kaptan Szabolcs Huszti ise cezası sebebiyle oynayamayacak. Bayern’de de önemli eksikler olmasına rağmen geniş kadrosunun avantajıyla sıkıntı yaşamayacaktır. Chelsea karşısında büyük bir zafer yaşayan Bayern’in, Allianz Arena’da handikap yapmasını bekliyorum.
Tahmin: H1
Oran: 1.40


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder