3 Eylül 2013 Salı

Ligue 1 4.hafta degerlendirmesi

Fransa Ligue 1'de 4.hafta tamamlandı, çekişmeli maçlara sahne alan bu haftada futbol severler 19 gol izledi, gol ortalaması 1,9 oldu.


Psg son dakikalarda güldü.


Psg yine son 3 maçtır olduğu gibi puanları maçın son dakikalarında kopardı. Guimguanp karşısında güzel futbol sergileyen, maç boyunca birçok gol pozisyonu yakalayan, oyunun hakimi olan Psg golü ancak genç yıldızı Rabiot ile 90+1'de buldu. Ardından 90+3'de İsveçli yıldız Ibrahimovic kendi adına sezonun ilk golünü kaydetti ve maçın sonucunu belirledi, 2-0. Bu sonuçla Psg puan tablosunda 4. sıraya yükseldi.

Derbide gülen taraf Monaco oldu.


Ligin ilk 2 sırasında yer alan ve şampiyonluk için mücadele eden Marsilya ve Monaco, Marsilya'da, Velodrom Stadı'nda 60.000 taraftar önünde karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta her iki takim da önemli fırsatlar yakaladı. Skor tabelasını 43. dakikada Lucas Mendes değiştirdi ve Marsilya'yı 1-0 öne geçirdi. 2. yarıda ise etkili olan taraf Monaco'ydu. Ranieri'nin öğrencileri 2. yarıya hızlı başladı ve 47. dakikada Kolombiyalı yıldızı Falcao ile durumu eşitledi. Etkili oyununu sürdüren Monaco 79. dakikada sezonun flaş ismi Riviere ile durumu 2-1 yaptı ve sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu skorla Monaco liderliğe yükselirken, Marsilya 2. sıraya geriledi.


Lyon'da kötü gidisat devam ediyor...


Sezona 2 galibiyet ile çok iyi bir giriş yapan Lyon 2 haftadır puan alamıyor. Geçen hafta evinde Reims'e 1-0 yenilen Lyon, bu haftada Evian deplasmanından eli boş döndü. Maç boyunca bekleneni veremeyen Lyon'lu futbolcular, henüz 7. dakikada golü kalesinde gördü. Takımını 1-0 öne geçiren Berigaud 34. dakikada yeniden sahneye çıktı ve durumu 2-0 yaptı. 2. yarıya ise daha iyi baslayan Lyon, golü 50. dakikada Gonalon ile buldu. Bu gol her ne kadar Lyon'u umutlandırsa da maçta başka gol olmadı ve Lyon evine puansız döndü. Bu sonuçla Lyon puan tablosunda 8. sıraya geriledi.

Saint-Etienne evinde galip.


Geçen hafta Lille deplasmanından eli boş dönen St-Etienne, bu hafta konuk ettiği Bordeaux'ya şans tanımadı. Maça hızlı başlayan yeşil-beyazlılar 7. dakikada Hamouna ile 1-0 öne geçti, ilk yari bu skorla tamamlandı. 2. yarıda etkili futbolunu sürdüren St-Etienne Perrin ile 2-0 öne geçti. 90+1'de ise Obraniak, Bordeaux'yu umutlandırsa da maçta başka gol olmadı ve St-Etienne sahadan 2-1 galip ayrıldı. Böylece St-Etienne 3. sıradaki yerini korurken, Bordeaux 15. sıraya geriledi.

Diğer maçlarda alınan sonuçlar:


-Bastia 2-1 Toulouse (Goller: Keseru,Romaric - Braithwaite)
-Reims 0-0 Nantes
-Sochaux 0-0 Ajaccio
-Lorient 1-0 Valenciennes (Gol: Aboubakar)
-Rennes 0-0 Lille
-Nice 2-2 Montpellier (Goller: Kolodziejczak,Eysseric - Camara,Tiene)

Öne çıkanlar:

-Psg 15 maçtır yenilmiyor.
-Bu hafta 19 gol atıldı, sezonun en az gol atılan haftası.
-Saint Etienne evinde 11 maçtır yenilmiyor.
-Ibrahimovic bu sezon ilk golünü attı.


5. hafta programı:

Monaco - Lorient

Nantes - Sochaux

Guingamp - Bastia

Bordeaux - Psg

Toulouse - Marsilya

Lille - Nice

Lyon - Rennes

Valenciennes - St-Etienne

Ajaccio - Evian
Montpellier - Reims

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder