1 Şubat 2014 Cumartesi

'Center Pazarı'


Aslında sezon başından beri sıkıntılı olan pota altı bölgesine şimdi (maalesef) Gasper Vidmar'ın sakatlanmasıyla beraber hamle yapmak mecburiyet haline geldi, aklımda ve gelmesi mümkün olan bir kaç isim var ama Zoc ne düşünüyor hangi profilde oyuncu istiyor bilemiyorum.

Ali Traore


28 Şubat 1985 Fildişi doğumlu ve 2,08 boyunda olan Fransız center kariyerine UJAP Quimpier 29 takımında başlamıştır ve kariyerinde Le Havre-Roma-Asvel-Alba Berlin,Kuban gibi takımlar bulunmakta son olarak Euroleague'in normal sezonunu Nanterre takımında tamamladı. Aynı zamanda Fransa milli takım oyuncusudur. Euroleague'de bu sene 14 dakika %62 ile 8,6 sayı ve 3 ribaund ortalama ile mücadele etti. Post oyunları ve tecrübesiyle hücumda öyle böyle katkı verir ama savunma kısmı muallak. 


Othello Hunter


28 Mayıs 1986 doğumlu olan ABD'li uzun profesyonel basketbol kariyerine Atlanta Hawks'ta başladı. Summer League'da dikkat çeken Hunter 2 sene Atlanta forması giydi ardından yolu avrupaya düştü ve son olarak Montepaschi Siena kadrosunda yer alıyor. Hunter bu sene Siena ile Euroleague ilk turunda 20 dakika ortalamayla 6,3 sayı 6,7 ribaund ve 1,1 blok ortalamasıyla oynadı. Oldugu yerden insan üstü şekilde sıçrayabilen özellikle off-ribaundlarda etkili olan bir isim hücumda fast breaklerde ve PnR ile kullanılabilir
  

Boban Marjanovic


15 Agustos 1988 doğumlu ve 2,21 boyunda olan 'Dev' center kariyerine Hemofarm'da başladı. Kariyerinde Mega Vizura,CSKA-Zalgrid gibi takımalr bulunuyor. Kariyerine Kızılyıldız'da devam ediyor. Gectiğimiz sezon Mega Vizura takımında geçirmiş ve Sırp liginde 16,4 sayı 10,9 ribaund 1,1 blok ortalamalıyla bitirerek MVP olmuş. Bu sene Kızılyıldız ile Euroleague normal sezonunda 20 dakika ortalama 10,8 sayı 7,7 ribaund ve 0,8 blok ortalamasıyla oynadı. Sezona beklenmedik şekilde iyi başladı ve sonrasında kendi performansı takımının performansıyla orantılı şekilde düştü. Ayakları çok yavas ve bu seviyelerde bu handikapını kullanabilecek bir çok takım var.




Jarvis Varnado


1 Mart 88 doğumlu Jarvis 2010 draftında Miami Heat tarafında 2,tur'dan seçilmiştir. Avrupa’da Roma ve Hapoel’de de oynayan Jarvis şuan da D-League’de (Gelişim Ligi) mücadele ediyor. Bu sezon 14,3 sayı 11,7 ribaund ve 5 blok ortalamasıyla oynuyor. Birde şunu belirteyim D-League’de seviye çok düşük. Tabii seviyenin düşük olması 5 blok ortalama yapmasının önüne geçmemeli. Hücumda kullanım şekli olarak klasik ABD’li olduğu için ya hızlı hücumlarda sayı bulabilir ya da PnR ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder