20 Şubat 2014 Perşembe

NBA All-Star Haftasonu Genel Değerlendirme

Bildiğiniz gibi NBA All-Star etkinliği Cuma-Cumartesi ve Pazar günlerinin ardından sona erdi.Sizlere AllStar'ı değerlendireceğim...

ÇAYLAKLAR MAÇI



Grant Hill'in Takımı 142-136 Chris Webber'ın Takımı

Maçın MVP'si Andre Drummond seçildi.Andre Drummond 30 sayı ve 25 ribauntla maçı tamamladı.
- Andre Drummond 'un aldığı 25 ribaunt Yükselen Yıldızlar" maçı tarihinin en yüksek sayısı oldu.


Maç öncesi en büyük MVP favorim Drummond'tu ama bunun sebebi Davis ve Lillard'ın az oynayacağını düşünmemdi. İki oyuncu da fazlasıyla süre aldılar ama sahada acayip dominant bir Drummond vardı. Webber'in takımı toplamda 28 ribaund alırken kendisi 25 ribaund topladı ve bu maç tarihinin rekorunu kırdı.


Tim Hardaway Jr. ve Waiters'ın düellosu ölü sayılabilecek maçı hayata döndürdü. Trey Burke'ten ciddi bir üçlük performansı bekliyordum ama hiç gününde değildi ve ritim yakalayamadı. Plumlee kardeşler de blok(Miles) ve smaçlarıyla(Mason) geceye renk katan isimlerdi.



Zaman zaman keyif veren anlar yaşansa da genel olarak beklentiyi karşılamadı ilk gece. Giannis daha fazla süre alsaydı atletizm açısından bize farklı şeyler gösterebilirdi belki.

YETENEK YARIŞMALARI
Takım Şut Yarışması


Yarışmayı üst üste 2. kez kazanan Chris Bosh ve takımı aldığı bu sampiyonlukla tarihe geçti ..Finalde aldıkları 31.4 saniye takıma şampiyonluğu getirdi..

Chris Bosh ve Takımın Final Performansı



Yetenek Yarışması


Format değişikliğine gidilen yarışmayı kazanan ikili Trey Burke ve Damian Lillard oldu. Trey Burke ve Damian Lillard ikilisine şampiyonluğu 0.1 saniye getirdi.

Bu yarışmada da getirilen yeniliği pek beğenmedim açıkçası. Sadece 1 tane pastan oluşan, işin sadece orta mesafeden atılan şuta kaldığı bir yarışmaya dönüştürmüşler.


Trey Burke ve Damian Lillard Performasları


Üç Sayı Yarışması





3 sayı yarışmasının şampiyonu Marco Belinelli oldu.


Marco Belinelli 24 sayıyla şampiyon oldu .

Favorim kendisiydi, beklentilerimi boşa çıkarmadı. Fakat şöyle de bir durum var ki gördüğüm en istikrarsız şampiyon olabilir. Çok fazla gelgit yaşadı, genelde soğuk başlayıp zamanla ritim tutturdu ama renkli topları çok iyi kullandı. Final turundaki(uzatma) performansıyla da işin hakkını verdi. Yarışmayı biraz daha uzatıp, heyecan getiren Beal'a da teşekkürler.

GALİBİYET PERFORMANSI




SMAÇ YARIŞMASI




Beklentilerin çok çok altında kalan yarışmanın galibi ''Doğu'' grubu oldu .. 


Terrence Ross vs. Damian Lillard (kazanan Ross)
Paul George vs. Harrison Barnes (kazanan George)
John Wall vs. Ben McLemore (kazanan Wall)


Başta yapılan freestyle bölüm heyecanı kaçırdı bence, orada Doğu Takımı ekip olarak güzel smaçlar bassa da seyirci havaya giremedi. Bu yarışmada smaç kadar seyircinin ve yanda duran oyuncuların gösterdiği tepkiler, şovlar eğlenceyi katlıyor. Maalesef alıştığımız ortam hiç oluşmadı, John Wall'ın smacı hariç kaliteli bir olay da yaşanmadı. Shaq-Lemore smaç olarak çok estetik durmasa da yüzümüzü güldürdü en azından.




Umarım seneye eski formata dönülür ve gerçek bir yarışma izleriz.

John Wall'ın Geceye Noktayı Koyan Smacı






ALL-STAR MAÇI


Karşılaşmayı Doğu takımı 163 – 155 kazandı.


AllStar MVP'si 34 dakikada 14/17 şut 3/6 üç sayı isabeti ile 31 sayı 14 asist 5 ribaunt ile oyanayan Kyrie Irving oldu.


3. çeyreğin ortalarına kadar çok güzel bir şov izledik.Ama full şovla olmayacağı belliydi bu işin.Neyseki Frank Vogel öyle bir müdahele etti ki maça Batı 4 dk boyunca sayı atamadı all-star gibi bir platformda.Maçın sonuna kadar da üst düzey defanslar izledik.Kevin Durant yüzünden de Doğu aldı maçı.Kabul edelim mükemmel bir maçtı.Kötü diyebileceğim tek kısmı 3. çeyreğin ilk 6 dk sıydı.Ama sonra düzelttiler oyunu.


Paul-İrving-Wall üçlüsü maçı güzelleştiren kişilerdi.İşin şov kısmını çok başarılı bir şekilde uyguladılar.



Melo maçı katletmedi.Herkesin kafasına bir bencil Melo kavramı yerleştirilmiş,o kişiler Melo'nun her şutundan sonra Melo'yu kötülediler.Ama Melo sadece 18 şut denedi(teki son saniyede) ki%90'ı boştu.Lebron'da ilk çeyrek bayağı kastı ama sonra şut isabetinden dolayı mı bilmiyorum geriye çekilmesini bildi.Durant ise ilk yarının sonunda bu maçı katledeceğim mesajını verdi,sağolsun 4. çeyreğin sonunda da sözünde durmasını bildi.



Çok güzel bir maçtı geçen seneki kadar değildi ama çok güzel bir maçtı.Teşekkür ediyorum tüm oyunculara.


MAÇTAN BAZI GÜZEL HAREKETLER
Davis'in Smacı



Blake Griffin'nin Smacı




All-Star ' ın En İyi 10 Hareketi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder