5 Şubat 2014 Çarşamba

NBA Sezon Ortası Değerlendirmesi (En Kötüler)

Bugüne kadar duymaya alışık olduğunuz ödüllerin zıtlarını verelim dedik ve 7 bireysel ödülü bu sezonun şimdiye kadar ki 'kötülerine' verdik.

Her ne kadar negatif bir konu olsa da, NBA'de en kötülerin en kötüsü olanları da konuşmak lazım. Bu konu hiçbir takımı, takım taraftarlarını veya oyuncuyu yermek için yapılmamıştır. Bunu konuya geçmeden önce belirteyim.


En Az Gelişme Gösteren Oyuncu

Jan Vesely, PF, Washington Wizards




Bu sezon patlama yapması beklenen birçok oyuncu beklenen patlamayı yaptı. Washington'dan Vesely ise bu oyuncular arasında kesinlikle yer almıyor. Vesely bu sezon 3.6 sayı ortalaması(geçen sezon 2.5) ile oynuyor ve maç başına tam 16 dakika süre alıyor. Sezonun ortasına girdiğimiz bu döneme kadar Vesely, attığı 494 sayı karşılığında 325 faul yapmış durumda.

Bu kuşkusuz ki Washington'ın 2011 Draftında Vesely'i 6.sıradan seçerken bekledikleri şey değildi. Bakın bu Çek oyuncudan sonra seçilen oyuncular kimler:

Klay Thomspon (GSW için geleceğin yıldız adayı)
Markieff ve Marcus Morris kardeşler (Phoenix adına sağlam rol oyuncuları oluyorlar)
Kawhi Leonard (Spurs'ün gelecekteki yıldızı)
Nikola Vucevic (NBA'in değeri yükselen uzunlarından)
Iman Shumpert (Sağlıklı olduğunda sağlam katkı veren bir oyuncu)
Kenneth Faried (Denver'ın ribaunt makinesi)
Reggie Jackson (OKC'de WB'nin yerini çok iyi dolduruyor)
Jimmy Butler (Yeniden kurulan Bulls'un gelecekteki yıldızı)

Bu arada Vesely 44 maçın 28'inde oynamış durumda ve Nene ile Trevor Booker gibi oyuncuların arkasında oynuyor. Al Harrington da döndüğünde Vesely'nin süreleri iyice azalacak.



En Kötü Koç

Larry Drew, Milwaukee Bucks




Sezon başı Jason Kidd ağır eleştiriler toplasa da hatta yılın en kötü koçu ilan edilmiş olsa bile son 10 maçlarının 8'ini alarak toparladı. 
Orlando'dan Jacque Vaughn'da zorluklar yaşıyor ve ligin en kötü 2. derecesine sahipler.O da bu ödülün ucundan tutuyor açıkçası. Drew, geçtiğimiz sezon 8. sıradan play-offa giren Bucks'ı, NBA'in en kötü takımı yaptı ve Milwaukee şu an 8-36 ile en dipte.

Brandon Knight ve O.J Mayo gibi backcourtunuz, Larry Sanders gibi bir uzununuz, patlama sezonunu yaşayan John Henson ve iyi bir çaylak Giannis'iniz varken bu sonuç düşündürücü. Bu kadroya rağmen Bucks, 91.1 sayı üretiyor ve bu alanda sonuncu.Ayrıca ribaunt alanında 25.sıradalar. Son 10 maçlarının 9'unu kaybettiler ve artık drafttan 1. seçecekleri kesinleşti gibi bir şey. Orlando'nun bile 5.5 maç fark atmış durumda olduğunu söyleyelim.

En Kötü 6.Adam

Gerald Wallace, Boston Celtics




Sakatlıklar dolayısıyla son zamanlarda kendisine ilk beşte yer buluyor olmasına rağmen, Gerald Wallace bu ödülü alabilmek için yeterli dakika 6. adamlık yaptı. Tabi takımın 6.adamlığı ona verildi mi verilmedi mi bilemeyiz fakat görünen durum bu.


Onu ne olarak görürseniz görün, iyi sezon geçirmediğini hepimiz söyleyebiliriz. Maç başına 23 dakika süre alan Wallace, 4.7 sayı 3.3 ribaunt ortalamaları tutturmuş durumda. Gerald Wallace, ilk beş başladığı son 2 maçta 28 Ocak'taki Knicks maçında -27, ve 26 Ocak'taki Nets maçında -14 artı/eksi oranı tutturdu.

En Kötü Savunma Yapan Oyuncusu

Andrea Bargnani, New York Knicks




Diğer ödüller gibi bunda da birkaç aday sıralayabiliriz. James Harden sezon başından beri savunmada sıkıntılar yaşıyor. Bu durum Cavs'den Kyrie Irving, Portland'dan Mo Williams ve Minny'den Pekovic için de geçerli.


Yine de biz Bargnani'yi seçiyoruz. Tüm hücum özelliklerine rağmen draftın 1 numaralı oyuncusu için sahanın savunma kısmı o kadar parlak değil. Sezonda şu ana kadar sadece 14 top çalma yapan Bargnani'nin blokla ve ribauntla da arası pek iyi değil. Verilere göre rakipler Bargnani varken daha iyi atıyor. %52 ile atan rakipler Bargnani yokken %50 ile atıyor.

En Çok Hayal Kırıklığı Yaratan Çaylak

Anthony Bennett, Cleveland Cavaliers




Bu sezon çaylaklar adına kötü bir sezon ve sadece MCW ile Trey Burke beklentileri aşmış durumda. 
Bu makalede en kolay seçim Anthony Bennett'tı elbette. Draftın 1 numaralısı ilk sezonunda çok sıkıntı yaşıyor. 2.8 sayı 2.4 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Bennett, %28 ile şut atıyor.

New Orleans maçında attığı 15 sayı, Ocak ayında attığı diğer maçlardaki toplam 13 sayıdan daha fazla.

Geçtiğimiz haftalarda Chad Ford, Bennett için son 20 yılın en kötü 1.seçimi demişti.Eğer New Orleans maçındaki 15 sayı bir şeylerin habercisi değilse bu cümle doğru gibi gözüküyor. Henüz pozisyonunu ve sahada olduğunda nereden iyi attığını keşfedemedi ve PF olduğu zaman savunmada yetersiz kalması ve üçlüğün %19 olmasıyla 3 numarada da oynayamaması onu sıkıntıya sokuyor.

En Değersiz Oyuncu

Royce White, Philadelphia 76ers




Bu karar Royce White ile Andrew Bynum arasındaydı fakat Bynum, Indiana Pacers ile anlaştı ve hala bir şansı var. 
Bu iki oyuncu da profesyonel basketbola sıcak bakmayan oyuncular. İkisi de Philadelphia ile resmi maça çıkmamış oyuncular.

Bynum, yazın imzaladığı Cavs'de takımdan ihraç edilmeye kadar gitti. Bu arada White ise Philadelphia'ya takas oldu. Philadelphia'da oynamayan White, Rockets'ta da 0 maç oynamıştı.

Diğer günlerde takımların sezon ortası değerlendirmelerini sizlerle paylaşacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder