11 Şubat 2014 Salı

NBA Çaylak Sıralaması [ 2.YAYIN ]


1 Michael Carter-Williams : PHILADELPHIA 76ERS



Michael Carter-Williams geçtiğimiz hafta omzundan bir sakatlık geçirdi. Kaybedilen Brooklyn maçında 21 sayı atan MCW,sonraki maçta Boston Celtics'e karşı 11 sayıyla oynadı. Ocak ayında 16.5 sayı 5.6 ribaund ve 5.6 asist ortalamayla oynayan MCW, ayın çaylağı ödülüne layık görüldü.


2 Victor Oladipo : ORLANDO MAGIC


Oladipo,Ocak ayında MCW'nin ortalamalarına yakın bir ortalamayla oynadı. 15.6 sayı,4.9 ribaund ve 4.3 asist ortalamalarıyla oynayan Oladipo, MCW %38.8'le atarken %43.2 saha içi isabetiyle rakibini bu alanda geçti. Double-double'lar yapmayı da başaran Oladipo maç başına 1.5 top çalma istatistiğiyle oynadı. Zirvede hala MCW var fakat Oladipo adım adım ona yaklaşıyor.

3 Trey Burke : UTAH JAZZ


Burke Batı konferansında Ocak ayının çaylağı ödülünü almayı başardı. Ve 6.8 asist ortalamasıyla bütün çaylakları geride bıraktı. Ayrıca sadece 2.3 top kaybına karşın. Batı konferasında ki çaylaklar arasında 11.8 sayı ortalamasıyla 1.sırada yer aldı. Şutlarında problem yaşayan Burke sadece %35.1 ile şut attı. Fakat Batı konferasında onu zorlayabilecek bir çaylak çıkmadığı için ödülleri almaya devam edecek gibi duruyor.

4 Tim Hardaway, Jr. : NEW YORK KNICKS
Hardaway göstermiş olduğu harika performansla listemizde 4.sıraya kadar yükselmeyi başardı. Perşembe günü oynanan Cleveland maçında 11-19 sahaiçi ve 6-12 çizgi performansıyla 29 sayı atan ve kariyer rekorunu kıran Hardaway iyi bir çıkış yakaladı.Koçu Mike Woodson; "Onu daha rahatlamış görüyorum ve bizim için daha çok çalışmaya başladı.Bunu görmek güzel. Kenardan geliyor ve harika bir iç çıkartıyor. Gerçekten muhteşimdi." şeklinde bir açıklama yaptı.

5 Giannis Antetokounmpo : MILWAUKEE BUCKS


Görünüşe göre "Greek Freak" 'in endişeleri sona erdi.Uzun bir süredir ailesiyle görüşemeyen Yunan oyuncu geçtiğimiz günlerde ailesiyle bir araya geldi. Antetokounmpo'nun ebeveynleri ve 2 kardeşi Pazar günü Milwaukee'ye geldi. 19 yaşındaki oyuncu ilk kez ailesinin önünde bir NBA maçına çıktı. Ve bu maçta Knicks potalarına 15 sayı atmayı başardı. Bu galibiyetle Bucks'ta 6 maçlık mağlubiyet serisine son vermişti.

6 Pero Antic : ATLANTA HAWKS


Antic listemize girdi fakat şanssızlık onun peşini bırakmadı ne yazık ki. Londra'daki maçta sağ ayak bileğinden sakatlanan Antic'in bu sakatlığını doktorlar fark etmediler.Daha sonra başka bir maçta aynı yerden sakatlanınca oyuncunun daha önceden bir sakatlığı olduğu ortaya çıktı. Antic'in 2-3 haftadan önce oynaması zor görünüyor.

7 Ryan Kelly : LOS ANGELES LAKERS


Kelly Ocak ayından iyi çalışan çaylaklardan bir tanesiydi.%40.8 ile şut atan Kelly 9.1 sayı ve 3.7 ribaund ortalamasıyla oynadı.Lakers'ın Minnesota'ya kaybettiği gecede 2-11 attı fakat ondan önceki 8 maçta çift hanelere çıkmayı başarmıştı.Kelly her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor.Başka bir durum ise onun iş ahlakı.Takım arkaşları ve koçu ondan övgüyle bahsediyorlar.

8 Nick Calathes : MEMPHIS GRIZZLIES


Calathes, Mike Conley takımdayken çok fazla süre alamıyordu.Fakat Conley'in yaşadığı sakatlık sonrası süreleri artan Calathes bu şansı iyi kullandı. Grizzlies'ın Milwuakee'yi yendiği maçta 40 dakika sahada kalan 8/12 isabetle 22 sayı atan ve daha önemlisi hiç top kaybı yapmayan Calathes kariyer gecesini yaşadı. Conley döndüğünde belki tekrar süreleri azalacak fakat şimdilik iyi bir oyun oynuyor.

9 Nate Wolters : MILWAUKEE BUCKS


Wolters ilk haftalarda çaylak sıralamasındaydı fakat Brandon Knight ve Luke Ridnour'un dönmesi onun sürelerini azaltmıştı. Fakat 2. tur seçimi olan Wolters tekrar kendini göstermeye başladı. Son 4 maçında 8.5 sayı 3.8 ribaund ve 4.3 asist ortalamasıyla oynarken %40 ile şut attı. Wolters kendisiyle ilgili olarak ; "Sezon başında topu sadece paylaşmak amacıyla kullanıyordum fakat şimdi top elimdeyken daha agresif olmaya çalışıyorum. Eğer agresif olursam savunmanın işini dahada zorlaştırırım ve böylelikle daha iyi katkı verebilirim.Yapmam gereken agresif olmak ve eğlenmek." şeklinde konuştu.

10 Kentavious Caldwell-Pope : DETROIT PISTONS


KCP adını Rising Stars kadrosunda görmeyince üzüldü. Pope bu sezon oynadığı 45 maçın 40'ına ilk 5 başlamış ve Pistons'ın en iyi savunmacısı olarak göze çarpmıştı. Hücumda inişli çıkışlı bir performans gösterse de o maçta oynamayı hakediyordu. KCP konuyla ilgili ; "İyi bir iş çıkarttığımı düşünüyordum. Açıkcası ilk başta üzüldüm fakat sonra oyunuma odaklanmaya devam etmeye karar verdim." şeklinde bir açıklama yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder