1 Şubat 2014 Cumartesi

NBA All Star Hakkında


NBA'in en büyük organizasyonlarından biri olan All-Star ilk olarak 1951 yılında Boston'da yapıldı. İlk All-Star maçını ise Doğu kazandı. Süre gelen zamanda 1999 yılına kadar farklı şehirlerde aynı heyecan artarak devam etti ve her geçen yıl seyirci ortalaması ve hayran kitlesi arttı. 1999 yılında NBA'deki lokavt nedeni ile NBA All-Star hafta sonu yapılmadı. NBA All-Star eğlencesi yıllar geçtikçe ve hayran sayısı da arttıkça Doğu-Batı hariç daha farklı organizasyonlar düzenlendi bunlardan bazıları; 

NBA All-Star Weekend Celebrity Time: İlk olarak 2004 yılında yapıldı. Kadronun oluşumu Emekli NBA Oyuncuları, WNBA oyuncuları, şarkıcılar vs.


Rookie Challange: 2000 yılında All-Star hafta sonu etkinliklerine katıldı. Çaylaklar maçı olarak da bilinir. Rookie (İlk Yıl) Sopmohore (İkinci Yıl) takımları mücadele eder.


Slam Dunk Contest: Belki de tüm NBA severlerin izlemekten en çok zevk aldığı bölüm Slam Dunk Contest. Bu organizasyonu daha önce Micheal Jordan, Vince Carter ve Dwight Howard gibi isimler kazandı.


3 Sayı Yarışması: 5 noktadan 20 atışla yapılan yarışma. Yarışma tarihinde en fazla 1.liği olan isim ise Larry Bird. Bu yarışmayı ise 2 kez kazanan bazı önemli şutörler; Peja Stojaković, Jason Kapono, Mark Price, Craig Hodges.


Skills Challenge: Genelde guardların yarıştığı yarışma. Oyuncuların topla bütün hünerlerini gösterdikleri bir yarışmadır.


All-Star organizasyonları son yıllarda büyük bir heyecan yaratmıyor. Özellikle son dönemlerde umursanmayan bir maç haline dönüştü. Bunda büyük pay sahadaki oyuncuların kazanma hırslarını bir kenara bırakıp işin eğlencesine vurmaları. Beklenen bu tabi, kimse ciddi savunmalar ya da set hücumları beklemiyor ama özveriden uzak maçlar oluyor. Bu da benim açımdan maçı zevksiz kılıyor.


Bunun nedenleri arasında Shaq, Carter, Iverson, Kobe gibi isimlerin hem eğlenmeyi bilmesi hem de kazanma hırsları izleyici tarafından beğeniliyordu. Örneğin Shaq çok renkli bir kişilikti ama salona girdiği anda o renkli kişiliği bir anda kazanma hırsına dönüşüyordu. Şu an Dwight Howard belki Shaq yerine konuluyor ama asla bir Shaq olamayacaktır.


Benim All-Star maçından asıl beklentim yedek seçilen oyuncuların takım performansı bir kenara bırakılarak bireysel başarılarla alınması. Örnek veriyorum Ty Lawson elindeki kadroya rağmen çok büyük oynuyor, kariyerinin en iyi performanslarıyla takımı PlayOff potasına yakın tutuyor mesela. Ama hem Denver'ın küçük bir pazar olması hemde dikkat çeken bir takım olmaması sebebiyle Lawson bu sezon da All-Star seçilmeyecek. Bu tarz oyuncuların All-Star seçilmeleri hem oyuncu hem takım hemde şehir için çok önemli bir şey olacaktır. Bunun göz ardı edilmemesi lazım.

Ayrıca Carmelo'dan MVP'lik bekliyorum. Durant'in bol bol yaptığı gibi MVP'liği dert etmesini ve maça damga vurmasını bekliyorum. Son attığı 62 sayı zaten tüm ibreleri bence ona çevirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder